Juventus – Ceahlăul 0-0 (Cupa UEFA Intertoto – sferturi – 24 iulie, 1999)

0
913

Pe 24 iulie, 1999, Ceahlăul juca returul cu Juventus din sferturile Cupei UEFA. După 1-1 la Piatra Neamț, nemțenii erau văzuți ca victime sigure în returul din Italia. Partida s-a jucat la Cesena sub privirile a aproximativ 10.000 de spectatori.

Juventus - Ceahlaul
Juventus – Ceahlaul 1999

Carlo Ancelotti a trimis în teren următorul 11: Edwin van der Sar (GK), Ciro Ferrara, Zoran Mirković, Mark Iuliano, Gianluca Zambrotta, Sunday Oliseh, Alessio Tacchinardi, Edgar Davids, Thierry Henry, Nicola Amoruso și Darko Kovačević. În minutul 81, Gianluca Pessotto l-a înlocuit pe Thierry Henry iar Alessandro Birindelli a intrat în locul lui Zambrotta în minutul 89. De cealaltă parte, Viorel Hizo a început cu Radu Lefter în poartă apoi Angelo Alistar, Cristinel Atomulesei, Adrian Baldovin, Ovidiu Marc, Dănuţ Perjă, Constantin Ilie, Mihai Ionescu, Dumitru Botez, Constantin Enache și Daniel Scînteie. Au mai fost introduși Pantazi (min. 76 – Enache), Solomon (min. 63 – Ilie) și Nemțanu (min. 88 – Scînteie).

Chiar dacă Juventus avea o echipă cu mult peste valoarea formației noastre, nemțenii nu s-au lăsat lăsat intimidați și aveau să obțină, alături de egalul din tur, cea mai importantă performanță din istoria clubului, un 0-0 cu Juventus în deplasare. Din păcate, la vremea respectivă, se juca cu regula golurilor din deplasare astfel că Ceahlăul era eliminată după 1-1 acasă și 0-0 în deplasare.

VIDEO
Articolul precedentCIFRELE ETAPEI (Superliga România 2023/24 – Etapa 1)
Articolul următorPetrolul – Steaua 5-1 (Divizia A – 24 iulie, 1999)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here