Juve în sferturi, PSG foarte aproape. Azi, Real – Manchester și Șahtior-Dortmund!

0
1086

După o iarnă în care campionatele puternice ale Europei ne-au ținut de ”cald” și ne-au oferit meciuri unul și unul, iată că a venit rândul cireșei de pe tort, Uefa Champions League, să ne delecteze cu o rețetă extrem de atractivă. Competiția a debutat ieri, cu așa-zisă primăvară din februarie, prin disputarea partidelor Celtic – Juventus și Valencia – PSG. Înainte de vorbi de ziua de azi, una cu meciuri înzecit mai tari, haideți să vedem, pe scurt, ce s-a întâmplat ieri:

Celtic Glasgow – Juventus Torino 0-3

Partida din Scoția a fost exemplul cel mai elocvent despre cum arată jocul unei echipe din Italia: închis, urât, zgârcit cu spectacolul, dar extrem de eficient pe tabela de marcaj. Foarte mult a contat și golul rapid, marcat de Matri (min 3), unul care a dat peste cap toate planurile de autobuz ale gazdelor. În final, Marchisio (min 77) și Vucinic (min 83) au calificat-o în proporție de 100% pe Juve în sferturile de finală.

Valencia – Paris Saint-Germain 1-2

După acel Valencia – Barcelona 1-1 din La Liga, mulți credeau că liliecii chiar pot elimina conglomeratul de bani și vedete din Paris. Din nefericire pentru fotbal, gazdele au fost din nou acea echipă din eșecul cu Real, 0-5, practicând și acum un joc extrem de confuz. Numai arbitrul, prin anularea unui gol perfect valabil, și relaxarea mintală a lui Ibrahimovic, mai fac ca meciul din retur să fie urmărit o repriză. Lavezzi și Pastore pentru oaspeți, respectiv Rami pentru spanioli, au fost autorii celor trei goluri.

După această zi de marți mai mult decât mohorâtă, cu meciuri a căror calitate a fost una  de Europa League, iată că vine o zi de miercuri cu meciuri, cel puțin din punct de vedere teoretic, mult mai specifice fotbalului de înalt nivel.

Real Madrid – Manchester United

Este meciul Mourinho vs Ferguson, Ronaldo vs. Van Persie, Primera vs. Premier League și, totodată, revanșa pentru acel diamant duel care s-a jucat în 2003, atunci când Zidane, Figo, Raul, van Nistelrooy sau Beckham ofereau planetei două meciuri emblemă ale fotbalului. Ce  deznodământ va fi acum, nimeni nu poate anticipa, însă cu siguranță putem preconiza că vom avea fotbal de cea mai bună calitate.

Sahtior Donetsk – Borussia Dortmund

Dacă meciul ăsta se juca în toamnă, mult mai multe elemente puteam aduce aduce în discuție. Între timp, multe lucruri s-au schimbat. Ucrainienii au pierdut un jucător important, Willian și sunt într-o prelungită pauză competițională, în timp ce Dortmund, după un început de retur perfect, a suferit în weekend un eșec nenatural, 1-4 acasă cu Hamburg.

FOTO

Articolul precedentCiclism/Tour of Oman: Peter Sagan irezistibil
Articolul următorSeară adevărată de Champions League! Manchester și Dortmund și-au îndeplinit misiunile!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here