După o evoluție excelentă la Campionatul Mondial din Italia, Marius Lăcătuș a părăsit Steaua pentru a se transfera la Fiorentina, echipa care tocmai se despărțise de Roberto Baggio.

Marius Lăcătuș Fiorentina
Marius Lăcătuș – Fiorentina

Într-un interviu, antrenorul de atunci al formației toscane, brazilianul Sebastião Lazaroni, a dezvăluit că însuși patronul Cecchi Gori l-a vrut pe Lăcătuș. „Președintele Mario Cecchi Gori l-a iubit enorm. A insistat să-l aducă la echipă. De asemenea, Lăcătuș beneficia de încrederea suporterilor. Păcat că echipa suferea în acele vremuri, nu făcea performanță. A nimerit într-o perioadă de tranziție. Singurele valori de la Fiorentina erau Dunga și Lăcătuş. Echipa nu era la același nivel cu valoarea lui Lăcătuș. El era peste media formației. A fost prea mare pentru Fiorentina acelor vremuri! Din acest motiv, el și Dunga aveau cele mai mari salarii din echipă.”, a spus cel care condusese Brazilia la Mondialul din 1990.

Marius Lăcătuș a evolut în 21 de meciuri și a marcat 3 goluri, în 1991 transferându-se în Spania, la Real Oviedo. Motivele eșecului au fost explicate de același Lazaroni: „Situația a stat în felul următor: s-a schimbat echipa în anul în care am venit eu și Lăcătuș la Firenze. Au plecat Baggio, Batistini și au fost aduși jucători din Serie B și din Serie C. Aveam ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Din acest motiv, el a jucat pe postul de vârf avansat, deși era jucător de bandă. Îi plăcea mai mult să joace pe margini”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here