Jucători de fotbal români în cele mai mari campionate europene – Ediția 2021

0
1389

Cu gândul suntem mereu aproape de sportivii și, în special, jucătorii de fotbal români care au depășit barierele geografice și au mers să-și etaleze talentul peste hotarele României, în unele dintre cele mai competitive campionate ale Europei și nu numai. Dacă după ce vezi acest top al celor mai bine cotați fotbaliști români peste hotare vrei să le susții echipele acestora, folosește o Alternativă la legăturile obișnuite pentru mai multe șanse de câștig.

Acest articol este o variantă actualizată și completată a versiunii asemănătoare din 2017, pe care o puteți găsi pe site-ul nostru aici.

Italia  – una din destinațiile cele mai preferate ale românilor fotbaliști

Conform unei statistici generale realizate de Federația Română de Fotbal, Italia este una dintre țările care găzduiesc cei mai mulți români jucători de fotbal. Deși statistica nu este una exhaustivă și privește jucătorii majori care reprezintă echipe din ligile superioare, aceasta marchează prezența pe terenurile italiene a cel puțin 30 de jucători valoroși. Câteva dintre echipele pe care aceștia le reprezintă sunt: Parma, Sassuolo, Lazio Roma, Juventus Torino, AC Milan și altele.

Dintre toți jucătorii care ne duc faima pe pământul peninsulei, ținem neapărat să menționăm câteva nume cel puțin sonore.

Vlad Chiricheș căpitanul echipei naționale a României în vârstă de 31 de ani a fost transferat în 2020 la Sassuolo, echipă cu o ascensiune cel puțin promițătoare în ultimii ani. În cele 14 apariții în tricoul italienilor, Chiricheș a marcat 2 goluri și a livrat pasa decisivă pentru un altul, reușite care sunt mai mult decât de apreciat, având în vedere că românul joacă pe poziția de apărător în echipa italiană.

Un alt jucător al naționalei României care joacă în Italia este Ștefan Radu, acesta purtând, începând din 2008 tricoul echipei Lazio. În cei peste 10 ani în Italia, românul a adunat peste 300 de apariții la club.

Spania – casa fotbaliștilor români tineri

Statisticile arată că academiile de fotbal din Spania sunt preferate de jucătorii români tineri, care au un potențial deosebit și care vor să se dezvolte dincolo de limitele sistemului de fotbal românesc. Tineri precum Binu Bairam (20 ani), Andrei Lupu (23 ani), Andrei Arnăut (19 ani) joacă astăzi în tricourile lui FC Villarreal C, Gimnàstic de Tarragona și respectiv, Rayo Vallecano, acolo unde urmăresc să adune cât mai multă experiență de joc profesionist la un nivel deosebit.

Stanciu și Ianis jucători vedete în Cehia și Scoția

Doi dintre cei mai bine cotați jucători români peste hotare în 2021 sunt Nicușor Stanciu și Ianis Hagi, unul mijlocaș ofensiv la Slavia Prague, iar celălalt la Rangers.

Stanciu a venit la echipa cehă încă din vara lui 2019, înregistrând de atunci peste 20 de apariții, fiind titular în majoritatea meciurilor. În cadrul acestora a marcat 10 goluri și a fost implicat decisiv în alte faze în care s-a marcat.

Hagi, la doar 22 de ani, are deja experiența mai multor campionate mari. Plecând din România în 2018, tânărul a jucat în Italia la Fiorentina, transferându-se în 2020 la Rangers, în Scoția. În cele aproape 30 de apariții, acesta a marcat 6 goluri.

Articolul precedentRomânia – Polonia 2-0 (amical, 25 martie 1981)
Articolul următorNaționala Insulelor Comore a obținut o calificare istorică la Cupa Africii pe Națiuni, prima din istorie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here