A jucat în două finale de Liga Campionilor iar acum este DJ într-un club din Londra

0
1339
foto:  www.djmendieta.com
foto: www.djmendieta.com

Gaizka Mendieta a fost căpitanul Valenciei într-una dintre cele mai bune perioade a echipei de pe Mestalla. A câștigat titlul în Spania și a ajuns în două finale ale Ligii Campionilor.

În 2001 a devenit al 6-lea cel mai scump transfer din istoria fotbalului de la aceea vreme, Lazio plătind suma de 48 de milioane de euro pentru a-l aduce pe Olimpico. Pentru biancocelesti a bifat 20 de partide fără să marcheze vreun gol. După doar un an petrecut în Italia, a revenit în Spania, la Barcelona sub formă de împrumut. În tricoul Barcei a jucat 33 de meciuri și a marcat de 4 ori. Ultimul sezon sub contract cu echipa italiană l-a prins în Anglia, acolo unde a fost împrumutat la formația din Middlesbrough. După un an petrecut la Boro, Mendieta a fost trasnferat definitiv, acesta semnând un contract pe 4 ani cu alb-roșii.

A purtat tricoul naționalei Spaniei în 40 de meciuri pentru care a marcat 8 goluri, făcând parte din lotul alcătuit de Jose Antonio Camacho pentru mondial din Coreea și Japonia. Deși s-a retras în 2008, ultimul său meci oficial a fost pe 26 decembrie împotriva lui Everton. S-a retras oficial din cariera de fotbalist profesionist pe 13 mai 2008.

După ce a agățat ghetele în cui, fostul căpitan al Valenciei, s-a pus pe treabă în lumea platanelor, devenind dj  într-un club din Londra. DJ Mendieta era un împătimit al genului heavy metal, dar între timp s-a reorientat, preferând ceva mai soft, mixând muzica anilor 50, 60 dar și hituri contemporane. Într-un interviu acordat unei publicații spaniole, Mendiata a declarat că este colecționar de discuri iar muzica este pasiunea lui. De când s-a retras din fotbal și timpul îi permite, fostul căpitan al Valenciei nu ratează ocazia de a se perfecționa în spatele platanelor. Crede că visul oricărui fotbalist este să joace la un campionat mondial iar el și-a realizat acest visul. Următorul vis al său este de a mixa la Rhythm Festival sau Lollapalooza.

foto: vk.com
foto: vk.com

GALERIE FOTO!

Articolul precedentFază de curtea școlii în Suedia
Articolul următorO finală cât un sezon
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here