Jogo nu chiar bonito

0
1101

neymar kiss beosBrazilia s-a calificat în finala Cupei Confederațiilor în urma unui meci destul de anost, din care la capitolul cele mai frumoase momente putem trece intonarea ”a capella” a imnului inainte de meci, iar la capitolul ”bonus extra” bezelele lui Neymar la adresa lui Alvaro Gomez.

Remarcații meciului au fost Paulinho, din tabăra braziliană, autorul golului decisiv marcat în minutul 85 și Cavani, de la uruguayeni, cel care pe lângă gol a făcut un meci mare în toate aspectele tactice, nu puține fiind fazele în care a putut fi văzut făcând și faza de apărare.

Având deasupra capului amintirea acelui ”Maraconazo” din 1950, Brazilia, departe de versiunea spectaculoasă cu care încânta o lume întreagă în urmă cu ceva ani, joacă la rezultat, obligată ce-i drept și de o valoare mult inferioară a lotului. Nu este tocmai versiunea cu care a ajuns să stăpânească mapamondul din punct de vedere fotbalistic, însă selecționerul Felipe Scolari e conștient că în acest moment nu poate scoate altceva din această echipă decât un joc lipsit de fantezie, pragmatic, bazat de multe ori și pe noroc și pe speranța că Neymar a ajuns la un nivel care să îi permită să decidă meciul de unul singur, ceea ce încă nu se întâmplă. Departe de prestațiile mai mult decât aceptabile avute în meciurile din grupe, cel care este chemat să fie noul idol al Braziliei nu s-a făcut remarcat în semifinala cu Uruguay decât prin gesturi de divă la adresa rivalilor și o simulare grosolană pe final de meci.

Important pentru brazilieni e că și-au asigurat bilet de intrare pentru finala de pe Maracana, meci în care vor întâlni câștigătoarea celeilalte semifinale pe care și-o vor disputa azi Spania și Italia.

Incidente violente în afara stadionului

Poliția braziliană s-a văzut nevoită să recurgă la forță pentru împiedica să intre pe stadion un grup de manifestanți radicali desprinși dintr-o manifestație de protest care a avut loc în orele premergătoare meciului în Belo Horizonte și la care au participat înjur de 50 000 de persoane. Stadionul Mineirao a fost păzit de un dispozitiv de peste 5000 de polițiști, aceștia fiind ajutați și de 1500 de soldați, pregătiți special pentru astfel de situații. Manifestațiile de protest din Brazilia au început pe 10 iunie în Sao Paolo, iar de atunci se repetă aproape zilnic, extinzându-se în toată țara.

Scolari: Nu am jucat bine si trebuie sa ne maturizăm

Selecționerul brazilian a admis că echipa sa nu a făcut un meci tocmai strălucit și ca mai are de lucrat la ea.

”Jucătorii au câștigat azi pentru suporteri, care au fost fundamentali și ne-au făcut să tregem cu bine peste momente dificile. Ei, suporterii, au fost cei care au dus echipa în spate. Pe lângă faptul că ne-am calificat, cel mai important lucru e că am învățat să jucăm cu capul. Suntem tineri și ne este destul de greu când întâlnim adversari puțin mai diferiți. Trebuie să ne maturizăm iar Uruguay este un adersar perfect pentru asta.” a spus Scolari la conferința de presă de după meci.

Articolul precedentCând un tată ratează o minge!
Articolul următorPulsul Ligii 1!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here