Isco și a sa tikitaka închenunchează Barcelona

0
1507

isco

Minutul 84 al finalei Cupei Spaniei, jucată între Real Madrid și Barcelona, scor 1-1. Undeva pe partea dreptă de atac a echipei catalane, Alves pierde ușor o minge la 90 de metri de propria poartă, Messi, aflat în apropiere, nu reacționează, Gareth Bale o preia, o trimite în viitor, face o tură prin istoria recentă a Barcelonei pe care o calcă în picioare chiar în interiorul spațiului ocupat de antrenorul Tata Martino pe marginea terenului, îl lasă în spate pe un Bartra în cârje, ajunge în careu și trimite printre picioarele nefericitului Pinto. O cursă infernală, care avea să decidă soarta unei finale care este catalogată deja ca fiind, pentru a câta oară , sfârșitul unui ciclu, cel al Barcelonei.

Meciul în sine a fost destul de slăbuț din punct de vedere calitativ, înțesat cu greșeli tehnice și tactice, ofensive și mai ales defensive, cu o Barcelona de nerecunoscut și un Real Madrid incapabil să dea lovitura mortală unei echipe ai cărei jucători s-au întrecut în gafe sau în care strălucește mai tare la capitolul delăsare. Messi, Cesc Fabregas și catastrofalul Dani Alves, cel mai slab om al meciului, vinovat la ambele goluri primite de Barcelona, nu au fost decât puncte de referință negative ale unui meci atât de slab încât nu a mai fost cazul apelării la scuze precum arbitrajul, gazonul sau jocul dur al rivalilor. La final, doar Xavi, la fel ca soldatul japonez care încă își mai apăra colina la zeci de ani de zile după finalul războiului, se încăpățâna sa apere un stil maltratat în toate felurile sportive, nu de către rivali, ci chiar de către creatorii lui, fotbaliști plus antrenor.

Barcelona a tot dat indicii în ultima vreme cu privință la carențele sale, arâtând cu degetul care îi este punctul slab și anume apărarea, iar dacă asta nu era suficient, nici cei care joacă de la mijloc în sus nu fac prea multe. Ancelotti a profitat de această stare de degringoladă și de starea de apatie a celuilalt antrenor, și-a pus relativ bine echipa în teren, dându-i lui Isco protagonismul de care are nevoie pentru a juca bine, iar fotbalistul luat de la Malaga nu a dezamăgit. Omul meciului, trecând peste senzaționala cursă reușită de Bale, Isco a alergat cât pentru zece meciuri, a făcut pressing, a recuperat, a pasat și a făcut-o bine. O rază de lumină într-un meci dominat de erori. Real Madrid putea câștiga mult mai lejer și putea decide soarta finalei mult mai devreme, însă, rând pe rând, Benzema, Modric sau același Bale, egoist în câteva rânduri, au ratat ocazia de înfinge și răsuci cuțitul în rana catalană. Golul lui Bartra, un fundaș, lucru care iar ar trebui să îi pună pe gânduri pe cei de la Barcelona, nu a fost decât un foc de paie. Alves a continuat să își facă de cap cu permisiunea lui Tata Martino, a fost prins cu pantalonii în vine și ce a urmat e gol de generic pe tot mapamondul.

Messi

Peste ani de zile e posibil să citim într-o autobiografie scrisă de vreun actual coleg al argentinianului adevărul despre ce s-a întâmplat cu acesta în perioada martie-aprilie 2014. Deocamdată, ce se vede e că Messi se plimbă printre rivali și coechipieri, iar comentatorii meciurilor îi spun numele doar intrebându-se dacă este prezent pe teren. E inexplicabil ce se întâmplă cu Messi. Unele voci spun că se păstrează pentru Mondial, altele că are probleme fizice sau că forțează clubul să îi mărească salariul, însă adevărul, singurul adevăr cunoscut până acum, e acela că Barcelona a pierdut trei titluri într-o perioadă foarte scurtă de timp, iar Messi nu și-a făcut apariția.

Isco

Prima pagină a ziarelor va fi acaparată de golul lui Bale, însă Isco a fost jucătorul perfect în finala jucată pe Mestalla. Un deliciu pentru ochi acest tânăr jucător atunci când i se permite să fie. Primul gol, marcat de Di Maria, este in mare parte meritul lui. I-a suflat mingea lui Alves și a percutat contraatacul finalizat de argenitinian.

Barcelona nu mai incasase trei infrangeri consecutive, așa cum a făcut-o acum ( Atletico Madrid, Granada, Real Madrid ) din ianuarie 2003.

REZUMAT VIDEO: Real Madrid – Barcelona 2-1

sursă foto: twitter

Articolul precedentArtur Boruc, “sfântul” din galeria Legiei Varşovia
Articolul următorWunna Theikdi Stadium, Naypyidaw, Birmania (Uniunea Myanmar)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here