Interviu Cristiano Ronaldo

0
7565

Este unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din lume la ora actuală, dacă nu chiar cel mai bun. A câștigat la nivel de club, cât și individual, tot ce se putea câștiga. E printre principalii favoriți la câștigarea Balonului de Aur. Aveți dreptate, e vorba despre Cristiano Ronaldo. Portughezul a acordat recent un interviu exclusiv jurnalistului Pedro Pinto de la CNN:

 Carieră

Pedro Pinto: Cât de bun a fost anul 2012, a fost cel mai bun din cariera ta ?

Cristiano Ronaldo: Până acum, probabil că da. Cifrele vorbesc de la sine.

PP: Ne apropiem de sfârșitul anului, ceea ce înseamnă că urmează să se acorde Balonul de Aur. Spune-mi sincer, cât de mult vrei să câștigi acest trofeu?

CR:  Foarte mult. Acest trofeu înseamnă mult pentru mine.

PP: Dacă ai fi o persoană care ar vota și cineva te-ar întreba de ce votezi cu Cristiano Ronaldo și nu cu Messi, care ar fi argumentele tale?

CR:  Aș pune totul în balanță, să văd ce au făcut pe parcursul anului…¦cine a câștigat mai mult, cine a jucat mai bine, cine a câștigat cele mai importante trofee. Nu spun că merit să câștig, dar sunt într-o poziție bună.

PP: Am vorbit cu câțiva jurnaliști care au votat anul trecut și mi-au spus că l-au ales pe Messi pentru că le-a plăcut mai mult imaginea acestuia decât a ta. Crezi că uneori ești o victimă a acestui lucru?

CR: Nu vreau să mă plâng de acest lucru, dar câteodată cred că da. De ce? Uneori nu știu nici eu. Poate câteodată am o imagine proastă pe teren pentru că sunt prea serios, dar dacă ajungi să mă cunoști cu adevărat, vei vedea că urăsc să pierd. Chiar și cu prietena mea. Spre exemplu, eram ieri la piscină și am făcut o întrecere. Am câștigat pentru că asta îmi doresc mereu.

PP: Ce simți când lumea spune că ești arogant?

CR: Cei care spun că sunt arrogant…aș dori ca într-o zi să stau cu ei, să văd în ce mod mă văd ei arogant și în același timp, ei să vadă cine este adevăratul Cristiano Ronaldo

PP: Cine este adevăratul Cristiano Ronaldo?

CR: Sunt o persoană prietenoasă, directă, onestă, urăsc să pierd.

PP: Crezi că plătești un preț pentru că ești onest?

CR:  Da, cu siguranță. Dar face parte din educația mea.

PP:  Ai câștigat Cupa Spaniei, apoi La Liga, acum se vorbește despre Champions League. Cât de multă presiune există asupra echipei?

 CR: Există foarte multă presiune aici, Real Madrid este mereu sub presiune. Anul trecut am fost aproape și trebuie să ne gândim că putem câștiga. Avem cel mai bun antrenor din lume, cei mai buni jucători din lume și sper că vom reuși în acest sezon.

PP: Deci crezi că Mourinho e cel mai bun antrenor din lume?

CR:  Sunt 100% sigur, ba nu, 200% sigur că e cel mai bun. A arătat întregii lumi că merită, a câștigat multe trofee în campionate diferite.

PP: Am vorbit recent cu Mourinho și mi-a spus că dacă ar putea să apese pe un întrerupător să nu-l mai recunoască nimeni și să devină o persoană normală, ar face acest lucru. Înțelegi de ce spune asta, ai face același lucru dacă ai avea ocazia?

CR: Sigur că înțeleg. Ultimii 5-6 ani au fost…atât de multă lume ajunge să te cunoască în toate colțurile lumii…câteodata mi-aș dori să mă duc și eu la cumpărături, Mc Donald’s (râsete), nu e cel mai bun exemplu, la cafenea, fără că lumea să mă recunoască. Aș plăti pentru asta dacă s-ar putea. Dar asta e, suntem faimoși și trebuie să ne descurcăm cu asta.

 Familie/Viață personală

Despre mamă: Cea mai importantă persoană din viața mea, mi-a oferit totul, m-a educat, m-a încurajat să-mi urmez visurile, a fost alături de mine atât în momentele bune cât și în cele rele

Despre Sir Alex Ferguson: O persoană fantastică, m-a învățat foarte multe, e tatăl meu în fotbal. Îmi este dor de el, chiar dacă uneori este foarte dur și nu-i face bine la inimă. Întotdeauna a arătat pasiune, dorință, îl văd să ajungă la 100 ani.

Despre Cristiano Ronaldo, tatăl: Nu cred că mă descurc rău, dar încă învăț. Cred că e cel mai bun lucru din viață să ai un copil. E un sentiment frumos să te trezești dimineața și să-l auzi strigându-te a€œTati, tati”. Am schimbat și câteva scutece, e un lucru normal, însă nu pot să spun că-mi place foarte mult. Prefer mai mult să-i fac baie, e mai amuzant.

Despre Irina Shayk: Suntem de trei ani împreună, îmi place să fiu alături de ea și o iubesc. Nu mă văd căsătorit acum, dar în viitor da.

Despre Messi: relația mea cu el e una normală, profesională, n-am avut probleme cu el și ne respectăm reciproc. El își face treaba pentru clubul lui, iar eu pentru al meu.

UPDATE:

Golul favorit: in Champions League, meciul dintre Man United si Roma

Cel mai bun moment in fotbal: cand am castigat Champions League cu Man United

Cel mai rau moment in fotbal: cand am pierdut Euro 2004

La Liga sau Premier League: ambele

Daca ai fi presedintele FIFA ce regula ai schimba/adauga: tehnologia video

Personalitatea sportiva preferata: Michael Jordan, Tiger Woods, Mike Tyson

Cand ai plans ultima oara: dupa semifinala cu Bayern

Dupa ce te retragi, manager, in domeniul media sau in filme: Filme

Blonde sau brunete: prietena mea

Ronaldo sau Messi: Ronaldo

 Părerile altor jucători/antrenori despre Cristiano Ronaldo:

Marcel Desailly: Cristiano Ronaldo este un jucător atât de puternic, driblingurile sale sunt ceva diferit.

Petr Cech: Să ai un jucător care înscrie 30 de goluri în campionata€¦este un factor major pentru echipă.

Edwin van der Sar: Când a venit la Manchester United și l-am întâlnit a zis că vrea să fie cel mai bun din lume. Mulți jucători spun asta, dar el a muncit foarte mult și a reușit.

Jose Mourinho: Cristiano Ronaldo iubește jocul. Iubește să se antrenezea€¦am antrenat în cariera mea mulți jucători, dar nici unul ca Ronaldo.

Luis Figo: Un mare profesionist, vrea mereu să câștige. E o persoană plăcută, însă dacă nu ajungi să-l cunoști și îl vezi doar la televizor probabil că ori îl iubești, ori îl urăști.

Sursa: CNN

Articolul precedentDjokovic și Kuerten, marcatori într-o partidă amicală!
Articolul următorZiua fotbalului în Australia: 7 ani de A-League!
Football, bloody hell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here