Indian Wells, turul II: Monica Niculescu și Sorana Cîrstea părăsesc turneul!

1
942

UPDATE! Monica Niculescu și Sorana Cîrstea au fost eliminate azi-noapte de la Indian Wells, după două meciuri diametral opuse. Dacă Monica a demonstrat că este o luptătoare, și a fost la o minge de meci de o performanță de excepție pentru poziția ei din claament, Sorana Cîrstea a cedat din nou, pentru a n-a oară, un meci pe care părea că-l controlează.

Monica Niculescu (63 WTA) – Ekaterina Makarova (Rusia, 24 WTA) 7-5, 6-7 (3), 3-6

Trei ore și 15 minute au stat pe teren cele două jucătoare. În tot acest timp, Monica a arătat ca o luptătoare veritabilă, reușind reveniri de senzație pe tabela de scor. Mai mult, în setul secund, jucătoarea din România a ratat și o minge de meci la scorul de 6-5. Imediat după această ratare, meciul s-a întors, iar Makarova și-a arătat superioritatea valorică.

Sorana Cîrstea (27 WTA) – Camila Giorgi (Italia, 79 WTA) 6-7 (3), 3-6

Sorana Cîrstea a demonstrat din nou că locul 27 pe care îl ocupă este unul cât se poate de mincinos. Deși are potențial de locul 10, Cîrstea nu arată acum nici de locul 100. Și în meciul cu italianca Giorgi, Sorana a prestat același joc fricos, fără ambiție în momentele cheie și, cum era logic, a fost învinsă.

………………………………………………………………………………………………………………………….

După calificarea Simonei Halep de ieri, alte două jucătoare din România încearcă să ajungă la noapte în șaisprezecimile turneului de la Indian Wells. Acestea sunt Monica Niculescu și Sorana Cîrstea. Dacă Simona a plecat clar cu prima șansă în meciul cu japoneza Kurumi Nara (47 WTA), Monica și Sorana vor pleca din postura de outsidere.

Monica Niculescu (63 WTA) – Ekaterina Makarova (Rusia, 24 WTA)

Niculescu a avut un tur I relativ ușor, în care nu a avut mari probleme cu neozeelandeza Marina Erakovic. Ei bine, azi, în turul secund, jucătoarea din România are nevoie de o zi mare pentru a trece în turul III. Adversara ei, Ekaterina Makarova, este una dintre jucătoarele solide din circuit. Mai mult, în duelurile directe, Niculescu nu a mai învins-o pe rusoaică de 6 ani, și este condusă de aceasta cu 1-3 la general. În ultimul lor meci jucat, chiar în urmă cu puțin timp la Australian Open, Makarova s-a impus cu un dublu 6-4.

sursa: wta.com
sursa: wta.com

Sorana Cîrstea (27 WTA) – Camila Giorgi (Italia, 79 WTA)

Anul trecut, în turul secund la Wimbledon, toată lumea considera o uriașă surpriză eliminarea Soranei Cîrstea de către necunoscuta Camila Giorgi. Ei bine, azi, la nici un an de la acel meci, iată un meci între cele două în care jucătoarea noastră pleacă din postura de outsider. Să sperăm că acum lucrurile vor sta invers, iar Sorana va reuși surpriza.

sursa: wta.com
sursa: wta.com
Articolul precedentEstadio Ciudad de La Plata, La Plata, Argentina
Articolul următorIndian Wells, șaisprezecimi: Simona Halep – Lucie Safarova, de la ora 20:00!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here