Indian Wells, șaisprezecimi: Simona Halep – Lucie Safarova, de la ora 20:00!

0
1264
Simona Halep
sursa: wtatennis.com

Azi, de la ora 20:00, unica româncă rămasă în concurs la Indian Wells, Simona Halep, va încerca accederea între primele 16 jucătoare de la puternicul turneu american. Pentru aceasta, Simona are un meci destul de dificil cu cehoaica Lucie Safarova, locul 28 în lume.

Atât Simona, cât și Lucie, au avut meciuri destul de ușoare în turul precedent al turneului de 5,946,740 din Statele Unite. Dacă Halep a învins-o pe Kurumi Nara (Japonia, 47 WTA), scor 6-2, 6-2, în o oră și nouă minute, Safarova a dispus de Yanina Wickmayer (Belgia, 56 WTA), scor 6-3, 6-4, în o oră și 18 minute. În duelurile directe dintre cele două jucătoare, scorul este egal, 1-1. Safarova s-a impus în primul meci jucat, în 2011 la Toronto, scor 6-2, 6-4, în timp ce Halep și-a luat revanșa anul trecut, în semifinale la Nurnberg, 6-3, 0-6, 6-2.

sursa: wta.com
sursa: wta.com

Meciul din Germania a fost unul pe care nici un iubitor al tenisului nu-l poate uita. În primul set, la scorul de 2-2, jucătoarea noastră a încercat să scoată o minge a cehoaicei, însă a călcat foarte urât. În lacrimi și cu piciorul umflat, Simona dădea senzația că este OUT nu numai de la acest turneu, ci pentru o foarte lungă perioadă. De la comentatorul Eurosport, publicul de la Nurnberg și până la telespectatori, cu toții o vedeau pe Simona abandonând, numai că jucătoarea noastră nu s-a dat bătută nicio o secundă. După minute bune de îngrijiri medicale, cu piciorul umflat bandajat și cu urme de lacrimi în ochi, Simona s-a întors pe zgură, acolo unde Safarova era nerăbdătoare să-i dea lovitura de grație. Ei bine, în loc de un galop al cehoaicei, a fost un răspuns de orgoliu al Simonei, care s-a impus în primul set cu 6-3, iar în final a câștigat și partida.

Articolul precedentIndian Wells, turul II: Monica Niculescu și Sorana Cîrstea părăsesc turneul!
Articolul următorParis-Nice și Tirreno-Adriatico, primele tururi ale primăverii
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here