Incredibilul autogol care a calificat Japonia în finala Mondialului de fotbal feminin

0
3296

Statele Unite și Japonia vor repeta finala din 2011, însă asiaticele s-au calificat în urma unui meci cu tente dramatice, în care au fost dominate mare parte din timp de către naționala engleză și au beneficiat de un fatidic autogol marcat de Laura Bassett în chiar ultimul minut al meciului.

laura bassett anglia japonia 1-2
Laura Bassett, consolată de către o coechipieră. ( sursă foto twitter @si_soccer )

Miyama a deschis scorul pentru japoneze, din penalty, în min. 33, Anglia egalând prin Williams, tot din penalty, Laura Bassett înscriind fatalul autogol în minutul 92. Scor final, Japonia – Anglia 2-1.

Greu de explicat starea în care se afla Laura Bassett la finalul meciului, după ce cu doar câteva momente mai înainte înscrisese autogolul ce ratifica eliminarea echipei sale în semifinalele Mondialului feminin din Canada. Lacrimile sale erau contrastul crud al bucuriei trăite de fotbalistele japoneze la doar câțiva metri distanță. Știa că nefericita sa încercare de degajare ajunsă în propria poartă spulberase meciul bun făcut de către colegele sale, Anglia dominând mare parte din meci naționala niponă.

Contrar atitudinii avute de mulți români în cazul Simonei Halep, suporterii englezi au ales să o sprijine pe fotbalistă cu încurajări postate pe pagina sa de twitter.

laura bassett laura bassett 2

Japonia va întâlni Statele Unite în finală, repetându-se astfel ultimul act al Mondialului anterior. Atunci au câștigat asiaticele.

Articolul precedentFotbal la TV – Programe TV Sport, Transmisii sportive la televizor
Articolul următorA început Liga Campionilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here