A început campania, au început și calculele pentru calificarea Tricolorilor la Cupa Mondială din 2022

0
1016

Romania Cupa Mondiala (1)

România a pierdut în Armenia (2-3) și iată că, după numai trei meciuri din noua campanie de calificare la Cupa Mondială, suntem nevoiți să vorbim doar despre „șanse teoretice” de a ajunge la turneul final din Qatar. Victoria Macedoniei de Nord contra Germaniei (1-2) a răsucit cuțitul în rana „tricoloră”.

După trei etape, configurația Grupei J este următoarea (uefa.com):

Romania Cupa Mondiala (2)

La CM 2022 se califică direct câștigătoarele celor zece grupe din preliminarii. Ocupantele locurilor secunde și două echipe din Liga Națiunilor joacă Play-off. Vor fi 6 semifinale și 3 finale. Învingătoarele din finale se vor alătura celor zece naționale calificate direct (Europa are 13 reprezentante în total).

Deși a fost învinsă pe teren propriu de Macedonia de Nord, este greu de crezut că Germania nu va câștiga grupa. Teoretic, „tricolorii” se vor lupta pentru locul 2 cu Armenia, Macedonia de Nord (ambele mai bine poziționate în acest moment) și Islanda (cu care nu am jucat). La final nu se vor lua în calcul punctele făcute cu ultima clasată (probabil Liechtenstein).

Obiectivul ar fi 12 puncte din următoarele meciuri: cu Germania în deplasare, cu Macedonia de Nord în deplasare, cu Armenia acasă, cu Islanda în deplasare și acasă. Așa cum spuneam … șanse teoretice.

Programul complet al meciurilor rămase de jucat

2 septembrie 2021
ora 21:45 – Islanda – ROMÂNIA, Liechtenstein – Germania, Macedonia de Nord – Armenia

5 septembrie 2021
ora 19:00 – Islanda – Macedonia de Nord
ora 21:45 – ROMÂNIA – Liechtenstein, Germania – Armenia

8 septembrie 2021
ora 19:00 – Armenia – Liechtenstein
ora 21:45 – Macedonia de Nord – ROMÂNIA, Islanda – Germania

8 octombrie 2021
ora 21:45 – Germania – ROMÂNIA, Islanda – Armenia, Liechtenstein – Macedonia de Nord

11 octombrie 2021
ora 21:45 – ROMÂNIA – Armenia, Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania

11 noiembrie 2021
ora 19:00 – Armenia – Macedonia de Nord
ora 21:45 – ROMÂNIA – Islanda, Germania – Liechtenstein

14 noiembrie 2021
ora 19:00 – Liechtenstein – ROMÂNIA, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda

Ecouri: pleacă Mirel Rădoi?

Romania Cupa Mondiala (3)

Prima înfrângere din istorie în fața Armeniei (cauzată și de eliminarea lui Pușcaș) îi poate fi fatală lui Mirel Rădoi. Încă de la conferința de presă de după meci, selecționerul a mărturisit că „are impulsul” de a demisiona. A urmat un val de critici, tonul fiind dat de un oficial

„Reacție la cald, dar rațională. De mâine trebuie să vorbim de schimbări majore la FRF, atât la nivel administrativ, cât și la nivel sportiv! Este o umilință mult prea mare să ne bată și Armenia, cred că pentru prima oară în istorie. Șansele să ajungem la Mondial rămân doar teoretice. Am făcut 3 puncte (și alea norocoase) din 9 puncte puse în joc, am jucat slab, am avut noroc cu Macedonia, l-am avut pe Niță cu Germania. Dan Petrescu, Hagi, Olăroiu, Rednic, Reghe? Cred că trebuie să terminăm cu experimentele”, a scris Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Dumitru Dragomir a fost la fel de vehement: „Rădoi a greșit când a făcut schimbările după meciul cu Germania! Lasă, mă frate, echipa să joace! Faci 5-6 schimbări? Suntem sănătoși la cap?! Ne duceam și noi la Mondial… Acum suntem gata! Părerea mea e că dacă ar fi condus Stoichiță câștigam la două sau trei goluri diferență”.

Dintre foștii internaționali, Ovidiu Stângă a avut un discurs moderat: „Mirel încearcă să joace fotbal ofensiv, încearcă să se apropie de fotbalul total și frumos. Dar este greu, ai mulți jucători și puține soluții. Mă refer la faptul că jucătorii se adaptează foarte greu la un antrenor care le cere să joace ofensiv, ținând cont de sarcinile fotbaliștilor pe această tactică de joc. Ei au fost obișnuiți să joace mai defensiv, mai lungă și pe a doua, vorba lui Gică. Este greu să reușești într-o perioadă scurtă. Îmi place jocul, dar este greu să obții rezultate”.

Urmează partida cu Islanda, la începutul lunii septembrie. Până atunci, ne întoarcem la „fotbalul nostru”. Pentru cine pariază online Casa Pariurilor.ro reprezintă o agenție de urmărit, fiind sponsorul de titlu al primelor două ligi. Ne întoarcem la discuțiile despre FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Dinamo etc. Cu fotbalul internațional ne-am lămurit.

Articolul precedentScoția – România 1-2 (meci amical – 31 martie 2004)
Articolul următorPetrolul – Ferencvaros 1-0 (Cupa Orașelor Târguri, 3 aprilie 1963 – sferturi)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here