În numele zâmbetului

Are doar 12 ani, însă a participat deja la șapte curse de maraton disputate pe toate continentele globului pământesc, incluzând aici și nelocuita Antarctica

0
2264

Blanca Ramirez, americană cu origini mexicane, a devenit recent cea mai tânără atletă din lume care a participat la curse de maraton pe toate continentele mapamondului.

blanca ramirez

În vârstă de doar 12 ani, Blanca Ramirez a completat cei 42,195 km în curse de maraton ce au avut loc în Statele Unite, la Los Angeles ( martie 2014 ), Ruanda, China, Paraguay, Noua Zeelandă, Franța și King George Island ( Antarctica ), ultimele două curse alergându-le la doar nouă zile distanță între ele.

[quote_box_left]”- Nu trebuie să terminăm această cursă. Dacă vrei să te oprești, oprește-te. – Tată, vreau să ajung la finiș, pentru că vreau să ajut copiii”[/quote_box_left]  Așa a început aventura pentru Blanca Ramirez, cu o cursă care trebuia să fie doar de antrenament și care ulterior a devenit prima bornă din cele șapte depășite în drumul spre acest record. Pregătită și îngrijită de părinți, Blanca a fost motivată și de latura umanitară care însoțește povestea ei. Micuța atletă strânge bani pentru Operation Smile, o fundație umanitară care se ocupă de copii cu deficiențe fizice ale feței.

Elevă la Grandview College Preparatory Academy, în Valinda, un mic orășel de lângă Los Angeles, California, Blanca a continuat să participe la curse de maraton, bifând, rând pe rând, America de Sud, Africa, Oceania, Asia, Europa, pentru ca pe 19 ianuarie, la doar nouă zile după ce a alergat la Paris, să își încheie periplul terminând un maraton organizat pe plaja unei insule pustii din Antarctica, pe un teren mlăștinos și la o temperatură ce cobora sub zero grade, relatează ESPN.

BLANCA RAMIREZ 7 CURSE DE MARATON 7 CONTINENTE

Anteriorul record de acest tip îi aparținea unei alte atlete din SUA, Winter Vinecki, care a completat curse de maraton pe toate continentele globului la vârsta de 14 ani. La fel ca Blanca, Winter avea si ea un scop umanitar alipit recordului pe care îl stabilise, sprijinind o fundație ce lupta împotriva cancerului de prostată, după ce tatăl ei a murit la doar 41 de ani din cauza acestei boli.

sursă fotografii teamblancausa.com

Articolul precedentLiga 1 Romania 2014-2015, Etapa 20. Program, rezultate și rezumate video
Articolul următorAlexandra Dulgheru, la prima semifinală în circuitul WTA după patru ani şi jumătate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here