În numele tatălui

0
948

pellegrini manuel malagaDacă un meci ca cel de azi nu mai avea nevoie de o motivație extra, moartea tatălui lui Manuel Pellegrini și atitudinea profesională a antrenorului la ultimul meci, cu Real Sociedad, a proiectat, dacă se putea mai mult, o imagine și mai respectabilă a antrenorului chilian în vestiarul celor de la Malaga. Decesul tatăului a survenit înainte de respectivul meci, însă ”Inginerul” nu le-a spus jucătorilor decât la finalul partidei cu Real Sociedad, pentru a nu le afecta moralul.

Nu e pentru prima oară când Malaga joacă un meci decisiv, în urmă 10 ani, decesul unei alte persoane apropiate clubului condiționa dubla eliminatorie cu Leeds. Era vorba de Migueli, unul dintre jucătorii legendari din istoria clubului.

Demichelis, cel însărcinat să iasă la conferința de presă dată ieri, în lipsa lui Pellegrini, prezent la funeraliile tatălui său, spunea: Va veni lângă noi în timpul meciului și sperăm să îi facem cadou un mare meci”.

Mesajul e cât se poate de clar, mai ales că jucătorii sunt total vrăjiți de caracterul acestui om, care a stat mereu lângă ei, mai ales atunci când au fost probleme economice pe parcursul acestui sezon sau vara trecută.

De sâmbătă, din momentul în care a aflat știrea, Manuel Pellegrini a străbătut jumătate de glob. De la San Sebastian, după meciul cu Real Sociedad, a plecat la Madrid, de acolo cu avionul până în Santiago de Chile, iar din orașul său natal alt avion până în Frankfurt azi, de unde s-a deplasat pe șosea până la Dortmund pentru a fi lângă fotbaliștii săi în cea mai importantă seară din istoria clubului.

Strict fotbalistic, Malaga a câștigat respectul unui întreg continent, pe baza unui fotbal vioi și plăcut ochiului, fotbal care i-a permis să termine pe primul loc, neînvinsă, într-o grupă cu AC Milan și Zenit, pentru ca în optimi să îi lase acasă pe cei de la FC Porto.

De cealalaltă parte, Borussia Dortmund nu a gustat încă înfrângerea în sezonul 2012-2013 ( 5 victorii și 4 înfrângeri ), fiind posibil ca antrenorul Jurgen Klopp să îl titularizeze în centrul apărării pe Hummels, absent la remiza albă din tur. Dacă va fi obținută calificarea azi, jucătorii vor avea de împărțit o primă de două milioane de euro.

Echipe probabile:

BORUSSIA DORTMUND: Weindenfeller, Piszczek, Subotic, Hummels , Schemelzer, Gundogan, Kehl, Grosskreutz, Goetze, Reus și Lewandowski.

MÁLAGA: Caballero, Jesús Gámez, Sergio Sánchez, Demichelis, Antunes, Toulalan, Camacho, Joaquín, Baptista, Isco și Saviola.

Arbitru: Craig Thomson (ESC).

Stadion: Signal Iduna Park.

Ora: 21:45

In celălalt meci al serii, Galatasaray Instabul își joacă rolul din Misiune Imposibilă, încercând să întoarcă acel 3-0 încasat de la Real Madrid în turul de pe Santiago Bernabeu.

Articolul precedentPorto învinge și se menține în cursa pentru titlu
Articolul următorLet’s dance!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here