Bundesliga, etapa 13: Klaus Allofs, cu inima-n două locuri

0
1468

Echipele din campionatul german se găsesc în fața celui mai mare succes internațional. După Bayern, Dortmund și Schalke în Champions League, Hannover, Leverkusen și Mönchengladbach în Europa League, și Stuttgart, dupa KO-ul împotriva echipei Steaua,  putând ajunge în „primăvara europeană“ o asemenea reușita în bloc fiind fără precedent.

Dar oricât de interesantă și lucrativă ar fi scena europeană ea nu a concurat niciodată campioantul intern care rămâne etapă de etapă punctul culminant al săptămânii sportive, cei peste 400 de mii de spectatori prezenți de regulî pe stadioane confirmând cu brio aceastî realitate. Etapa a 13-a care începe ca de obicei vineri poate fi cu noroc sau cu ghinion, depinde de fiecare echipă cum își va valorifica șansele.

„Capul de afiș“ se ține sus la Gelsenkirchen, derby-ul etapei opunând cluburile clasate pe locurile doi și trei. Schalke străbate o perioadă  nu tocmai liniștitoare, ultimul eșec  în fața lui Leverkusen ca și victoria obținută la potou în fața lui Olimpiakos Pireu trădând mari probleme în ofensivă. Se prea poate ca Huntelaar, golgeterul ligii în ediția anterioară, să fie deja cu gândul la …Arsenal sau știu eu ce alt club insular, presa bine informată anunțând plecarea acestuia în perioada de transfer din ianuarie. Se prea poate, Schalke având o șansă de a mai primi bani pentru el. Frankfurt la rândul ei va aborda meciul ca echipă care nu are ce pierde, performanța ei de până acum fiind considerată de excepție, adică cea mai bună pentru o nou promovată. Vechilor stâlpi ai echipei, Maier, Schwegler, Jung și Rode li s-au adăugat jucători remarcați în liga a doua ca Inui, Zambrano sau Aigner ori fotbaliști mai puțin utilizați în echipele lor anterioare cum sunt Oczipka și Anderson, antrenorul Armin Veh clădind o formație de atac, care stăpânește poate cel mai bine în toată liga replierea din defensivă în ofensivă  și invers. Meciul de sâmbătă ca atare este deschis oricarui rezultat.

Partide interesante se anunță și Düsseldorf – Hamburg, Bayern – Hannover, Mainz – Dortmund, Freiburg – Stuttgart, Hoffenheim – Leverkusen, Augsburg – Mönchengladbach.. „Momente incendiare“, sperăm doar la figurat, pot avea loc în derby-ul bavarez dintre Fürth și Nürnberg, orase despărțite doar de 9 kilometri, și unde lupta pentru „un bilet în plus“ a început de săptămâni. Cele două se află într-o rivalitate de aproape 100 de ani, Nürnberg răpind vecinei sale în 1920 titlul de campioană a țării !

În sfârșit, să reținem meciul dintre Wolfsburg și Bremen care  înseamnă o totală necunoscută, determinante putând fi emoțiile prilejuite de transferul peste noapte al managerului Klaus Allofs în „orașul automobilelor“, fapt fără precedent în istoria semiseculară a campionatului. Allofs declara sincer „păcat că acest joc  nu a avut loc mai devreme“ trădând că în pieptul lui bat (încă) două inimi. La rândul său, Thomas Schaaf, antrenorul lui Bremen, i-a rugat pe suporterii care vor însoți echipa să se manifeste decent față de Allofs „fără a uita câte a facut acesta pentru echipa din orașul de pe Weser“. Wolfsburg… scăpată de „sindromul Felix Magath“ evoluează în ultima vreme descătușată, ofensiv și eficace, la nivelul jucătorilor de valoare pe care îi are în componență, Diego, Naldo, Olic, Benaglio, Kjaer, Schäfer, Dost fiind doar câțiva dintre aceștia.

Așadar o etapă cu multe valențe, o etapă care merită să fie urmarită cu atenție, echipele germane furnizând aproape de fiecare data dispute atractive și de bună calitate fotbalistică.

Clasament Bundesliga înaintea etapei cu nr. 13: 

Corespondent Germania: G.L. Neamțu

Articolul precedentZiua când zburau porcii pe Camp Nou
Articolul următorFly Arsenal: £150 milioane! Nou contract de sponsorizare cu Emirates anunţat azi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here