Papa MessiIn lumea sporturilor declaratiile sunt vanate pur si simplu de jurnalisti, adesea ele fiind de un comic neobisnuit, acestea fiind redate si reluate apoi in mass-media.

Una dintre cele mai recente, interesante si spontane pareri ii apartine Gabrielei Pisquariello, proprietara unei brutarii din Buenos Aires, mare amatoare de fotbal, care in entuziasmul nemarginit de alegerea argentinianului Jose Mario Bergoglio, acum Papa Francesco a declarat ieri: „Il aveam pe Messi si acum avem si Papa“ !

Uneori aceste declaratii coboara si sub… linia de centura devenind nu numai hazoase dar si jignitoare. Astfel este considerata parerea antrenorului echipei Wacker Innsbruck, Roland Kicher care spunea ca: „Nu doresc sa devin niciodata arbitru de fotbal, pentru o asemenea indeletnicire sunt prea inteligent.“ Cei de la federatia austriaca insa nu prea s-au amuzat punandu-i in vedere antrenorului guraliv o sanctiune disciplinara.

Despre insuficienta pregatire de cultura generala a fotbalistilor se fac mereu spirite si nu intamplator. Unele pareri exprimate in conferinte de presa sunt de-a dreptul ridicole si dovedesc un contact destul de fragil cu scoala. Fostul international german, Andreas Möller, intrebat o data despre intentiile de a se transfera a spus cu seninatate: „ Imi este indiferent daca va fi Madrid sau Milano importante e sa fie Italia.“ Fara sa vrea probabil, Gica Hagi care nici el nu pare sa fi fost prezent la toate orele de curs dadea in felul lui o povata tinerei generatii: „Copii, mergeţi la şcoală, că şi şcoala e bună la ceva!” Absolut adevarat, bine ar fi daca toti fotbalistii ar lua indemnul la modul cel mai serios.

Dar nici asa-zisii conducatori nu se lasa mai prejos. Este binecunoscuta vorba de duh a lui „Jiji“ Becali care referindu-se la un alt conducator, probabil cu tot atata vechime la scoala, „Mitica“ Dragomir spunea: „M-am certat şi cu Mitică Dragomir, dar fără jigniri. El m-a făcut oligofren, eu l-am făcut zdreanţa, dar nu ne-am insultat.” Sigur la nivelul finantatorului expresia insulta capata cu totul alte dimensiuni.

 

G.L. Neamtu

 sursa foto

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here