Îi poate lua Stephen Curry tronul de rege al baschetului lui Michael Jordan?

0
1664

cury vs jordanStephen Curry și Golden State Warrios au în cap pentru acest sezon un singur obiectiv: să facă istorie. La nivel de echipă, Warriors mai are de tras mult pentru a bate recordul celor de la Chicago Bulls, 72 victorii – 10 înfrângeri, însă au un start perfect de sezon, cu zece victorii din zece posibile și se anunță scrierea unui capitol nou, senzațional în istoria NBA.

Pe de cealaltă parte, Curry are provocările sale personale, avându-l ca mare rival pe nimeni altul decât Michael Jordan. Comparațiile cu cel care este considerat cel mai bun baschetbalist al tuturor timpurilor nu sunt întâmplătoare și unul dintre cei care alimentează dezbaterea asta este veteranul Kevin Garnett ” Jordan era extraordinar, dar și Curry este. Este un lucru frumos pentru baschet”. Garnett este una dintre ultimele victime ale lui Curry după ce jucătorul celor de la Warriors a reușit 46 de puncte în meciul cu Minnesota Timberwolves.

Nu e nevoie însă de declarații pentru a face comparații și a pune în joc coroana regelui, pentru că Stpehen Curry a început deja să distrugă recordurile deținute de Air Jordan. Dacă ne raportăm la aceste prime zece meciuri ale sezonului, Curry pur și simplu a spulberat bornele stabilite de Jordan în sezonul 1995-1996, marcând până acum 333 de puncte, multe peste cele 288 reușite de ”rivalul” său în urmă cu 20 de ani. Procentajele de reușită sunt fabuloase: 53,2% la aruncări de două puncte, 47% aruncări de trei puncte și 5,6 asistențe pentru Curry, față de 47,3%, 29%, 3,9 pentru Jordan.

stephen curry 2
Curry a început să își scrie propria bucată de istorie și nu una oarecare, ci una al cărui final, dacă va fi fericit, îl poate încorona ca cel mai bun din istoria baschetului. Cu permisiunea lui Air Jordan.

Golden State Warriors – Minnesota Timberwolves 129-116, a zecea victorie consecutivă pentru Warriors din tot atâtea posibile, record istoric al acestui club. Principalele rivale în acest sezon: Cleveleand Cavaliers șapte victorii/o înfrângere, Atalanta Hawks opt victorii/două înfrângeri.

Articolul precedentDupa episodul cu Diego Costa, Ryan Shawcross primește deodorant gratis timp de un an
Articolul următorCum a fost confecționat cel mai mare steag văzut până acum pe stadioanele din Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here