Hyundai A-League, etapa a 16-a! Adelaide se apropie de lider, iar Sydney predă ”lanterna”

0
717

Etapa a 16-a din A-League a programat o serie de partide extrem de interesante, capătul de afiș fiind deținut de duelul la vârf dintre Melbourne Victory și Central Coast Mariners. Un alt meci care a atras atenția a fost cel de la Sydney, dintre echipa lui Alessandro Del Piero, FC Sydney și cea a lui John Aloisi, Melbourne Heart. Acesta din urmă avea să fie un bun prilej pentru ”sky blues” de a preda lanterna roșie. Să vedem ce s-a întâmplat în toate duelurile etapei :

Adelaide United – Perth Glory 3-2

”Roșii” reprezintă, poate, echipa cea mai inconstantă din acest campionat. După eșecurile cu WSV (1-6)  și Brisbane (0-1), iată că United traversează o perioadă mai bună, care a culminat cu victoriile 3-0 cu FC Sydney și acest 3-2 cu Perth. Victoria aceasta este cu atât mai importantă cu cât îi apropie pe cei din Adelaide la doar două puncte de liderul Central Coast.

Melbourne Victory – Central Coast Mariners 1-1

Chiar dacă se află pe locul trei, Victory este văzută ca principala favorită la titlu în A-League. În partida cu Mariners, echipa lui Postecoglu pleca din postura de mare favorită. Din păcate, ratările imense, printre care penalty-ul lui Rojas sau inexacatitățiile lui Archie Thompson, au dus la o remiză de aur pentru oaspeți. De remarcat că golul egalizator al liderului a fost reușit de Daniel McBreen, o adevărată mașină de goluri în acest sezon.

Newcastle Jest – Brisbane Roar 1-0

Din nefericire, schimbarea lui Vidosic cu Mulvey nu pare a fi soluția pentru ca dubla campioană a Australiei din ultimele două sezoane să depășească criza profundă în care se află. Nici la Newcastle, Roar nu a arătat mare lucru, ba dimpotrivă, ei fiind o umbră palidă e echipei care impresiona în sezoanele trecute. Și aici, trebuie să remarcăm golului unui fost ”român”, ex-rapidistul Ryan Griffiths.

Wellington Phoenix – Western Sydney Wanderers 0-2

Gluma cu echipa lui Tony Popovic pare că se îngroașă de la o etapă la alta, iar WSW trebuia luată în considerare ca un adversar de temut la titlu. Forma din ce în ce mai bună a lui Shinji Ono, care a slăbit cu 6 kilograme față de startul sezonului, fiind acum la greutatea normală, pare un factor cheie în evoluția echipei.

FC Sydney – Melbourne Heart 2-1

Un meci extrem de așteptat avea să se dispute pe Allianz Stadium, acolo unde lanterna FC Sydney dădea piept cu echipa antrenată de John Aloisi. Partida a fost una extrem de imprevizibilă, dacă putem spune așa, oaspeții fiind în avantaj un meci întreg. Din păcate pentru ei, trupa lui Del Piero a revenit pe final și s-a impus  cu 2-1, predând lanterna roșie celor din Wellington.

Iată clasamentul după 16 runde:

În ierarhia celor mai buni marcatori conduce detașat tot Mariners, prin Daniel McBreen!

Articolul precedentGol din voleu de la 16 metri în derby-ul Portugaliei!
Articolul următorVIDEO – Raliul Dakar: Luptă în doi pentru titlul la ”auto„. La moto, David Casteau domină marele favorit
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here