Hyundai A-League, etapa a 15-a! Australia, locul în care Craiova n-a murit!

0
2058

De la moartea Universității Craiova, toată lumea din România vorbește de o reînviere a Științei, ba de Mititelu, ba de Nețoiu, ba de Primărie, ba da naiba știe ce investitor. Din păcate, trăim în România, țara în care promisiunile se întind pe durate de timp cuprinse între ”acum” și ” niciodată”, iar cea mai frumoasă echipă a țării încă rămâne o cenușă.

 Ei bine, dacă mergem un pic mai departe, la câteva zeci de mii de kilometri distanță, la capătul lumii, aflăm cu plăcută surprindere că U Craiova mai are încă ramuri vii. E adevărat, rămășițele sunt mici, de care mare parte din români nici nu au auzit, însă ele există și ne amintesc cu bucurie că odată a existat o echipă fanion a Olteniei, alta decât bugetara ilegală Pandurii sau efemera CS Severin.

 Locul care ne amintește de Craiova este Australia, care, prin campionatul ei de fotbal, A-League, ne aduce în prim plan o serie de jucători care au trecut odată și prin râncedul campionat al României, Divizia A sau Liga 1. Cu siguranță că orice iubitor al fotbalului care se respectă a auzit de jucători precum Joshua Rose (foto), Daniel McBreen(foto), Josh Mitchell sau Spase Dilevski. Toți aceștia sunt actori principali într-un campionat care a crescut enorm în ultima perioadă datorită importurilor  de jucători de valoare care au evoluat în Europa ( Harry Kewell, Alessandro Del Piero, Brett Emerton, Shinji Ono) sau a tinerilor de perspectivă (Mustafa Amini, Marco Rojas, Bernie Ibini-Isei, Mattew Ryan). Tot în Australia evoluează și Hagi Gligor, un australian cu origini române care a debutat în acest sezon de A-League la FC Sydney. Jucători care au trecut prin țara noastră și care joacă la cluburi australiene sunt și Ryan Griffiths, Jacob Burns, Michael Thwaite sau Jonathan McKain.

 Dintre foștii ”români” enumerați, doi sunt lideri incontestabili în Australia cu Central Coast Mariners. Este vorba de ”oltenii” Joshua Rose și Daniel McBreen. Ultimul, cu 12 reușite, conduce și clasamentul golgheterilor, lucru remarcabil, având în vedere că în A-League mai joacă golgheteri precum Del Piero, Archie Thompson sau chiar Emile Heskey.

În ceea ce privește realitatea la zi din Hyundai A-League, tocmai s-a încheiat etapa cu numărul 15, una care a reprezentat desprinderea celor de la Mariners la patru puncte de locul secund, Adelaide. Din nou, principala armă a liderului a constituit-o vârful Danile McBreen, autor al unei duble în deplasarea de la Sydney cu Wanderers. În schimb, Adelaide a remizat alb, 0-0 în deplasarea de la Newcastle, cu Jets. De remarcat în această etapă forma excelentă a tânărului Marco Rojas, de la Melbourne Victory, cel care a reușit să marcheze din nou, ajungând la 10 goluri în acest sezon, șase din ele marcate în ultimele șapte partide din A-League.

 Iată toate rezultatele:

 Newcastle Jets – Adelaide United 0-0

Melbourne Victory – Wellington Phoenix 2-0

Perth Glory – FC Sydney 2-2

Melbourne Heart – Brisbane Roar 3-2

Western Sydney Wanderers – Central Coast Mariners 0-2

 Clasamentul după 15 runde se prezintă astfel:

 

 În duelul marcatorilor:

foto

Articolul precedentRăzboi sau pace? Depinde de Mourinho
Articolul următorLa Mulți Ani, Ionilor, Ioanelor, Ionuților și Ionelilor din fotbal!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here