Victorii memorabile într-o seară de 15 februarie: Hertha 0-1 Rapid sau când Liga 1 punea la respect Vestul!

0
3849

Dacă azi, echipele din Liga 1 se tem până și de formații din Luxemburg, în sezonul 2005/2006 nu aveam emoții nici măcar cu echipe din Bundesliga sau Eredivisie. Pare greu de crezut, dar într-o seară de 15 februarie a anului magic 2006, sezon în care am avut echipe în sferturile și semifinalele Cupei UEFA, Rapid și Steaua jucau în deplasare, în Germania și Olanda, și reveneau acasă, nu cu rezultate bune pentru calificare, ci cu victorii!

Hertha Berlin – Rapid și Heerenveen – Steaua, meciurile tur din ”Șaisprezecimile” Cupei UEFA, sezonul 2005-2006, aduceau multă bucurie în rândul fanilor fotbalului din România. Făcând o paranteză a melancoliei, trebuie să spunem că în prezent sună extrem de ciudat să spui ”Rapid și Steaua impresionează în Europa”. Niciuna dintre ele nu mai există pe prima scenă. Una e în Liga a 3-a, alta e în Liga a 4-a. În Liga 1 mai avem doar FCSB, urmașa fără nume, parțial fără suporteri și fără popuplara emblemă a Stelei. Dar să revenim la seara magică de pe 15 februarie 2006.

Rapidul lui Răzvan Lucescu, și Steaua lui Cosmin Olăroiu, antrenori aflați astăzi pe grămezi mari de bani în Asia în prezent, se deplasau la Berlin, respectiv la Heerenveen pentru a lua o opțiune importantă la calificarea în ”optimile” Cupei UEFA, Europa League de azi.

Hertha – Rapid 0-1. Giuleștenii, ”zid” de temut la Berlin!

Hertha - Rapid 2006
Foto: jurnalul.ro

Pe lângă victoria uriașă din Germania, Rapidul lui Răzvan Lucescu a prestat și un joc extrem de solid la Berlin. Fără teamă, cu multă îndârjire, agresivitate și posesie prelungită a balonului, Rapidul a fost tot timpul peste adversar. Hertha s-a bazat pe Marcelinho, însă defensiva românilor a făcut imposibile spațiile “decarului” brazilian.

Faza care a dus la înscrierea unicului gol s-a petrecut în minutul 67 și l-a avut ca protagonist pe Daniel Niculae. Atacantul rapidist a fost angajat foarte bine de Bădoi și a fost faultat in careu de Cairo. Intrat pe teren în minutul 64, Vali Negru a șutat pe mijlocul porții, transformând penalty-ul acordat de arbitrul spaniol Eduardo Iturralde Gonzalez.

VIDEO

 

Centralul iberic s-a mai remarcat pe final de meci, atunci când i-a eliminat pe Kevin-Prince Boateng și pe Madlung.

steaua-rapid-cupa-uefa
Captură foto: worldfootball.net

După victoria de la Berlin, Răzvan Lucescu, și-a felicitat jucătorii, însă le-a atras atenția asupra dificultății partidei retur. “Sunt nemți și nu renunță niciodată. Ați văzut cât de periculoși au fost în final, deși erau în inferioritate numerică. Victoria noastră este cât se poate de clară. Am jucat mai bine decât Hertha, dar trebuie să fim atenți in retur.”

Articolul precedentArtur Ioniță, primul jucător moldovean din istorie care a ajuns în Serie A
Articolul următorVictorii memorabile într-o seară de 15 februarie: Heerenveen 1–3 Steaua sau când Liga 1 punea la respect Vestul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here