Hertha Berlin: Surprinzatorul lider din Bundesliga

0
330


Nu încape îndoială că Bundesliga este cel mai disputat campionat european în acest moment, cinci echipe într-o diferență de doar patru puncte vă pot edifica asupra luptei dure care se duce în prima ligă germană.

Cu fiecare etapă trecută lucrurile se pot schimba în funcție de rezultatele unei echipe sau alta, insuccesul uneia, coroborat cu un bun rezultat al rivalilor schimbând dându-i o formă nouă clasamentului.

Exact asta s-a întâmplat și cu Hertha Berlin. O victorie pe terenul celor de la Bayern, rival direct, urmată de alta pe terenul celor de la Energie Cottbus, la care se adună pasii greșiți făcuți de Hoffenheim și Hamburg, a împins echipa din Berlina pe poziția de lider la patru puncte de blocul celor patru urmăritoare. Nu se aștepta nimeni din fotbalul german la o asemenea situație în această dată de calendar a Bundesligii. Alb-albaștrii s-au menținut pe durata întregului sezon în grupul echipelor care au ocupat primele locuri din clasament, iar acum au accelerat profitând de momentul mai slab prin care trec Bayern Munchen și Hoffenheim, cele două echipe care s-au tot luptat pentru primul loc.

Într-o Bundesliga mai ofensivă ca niciodată, conduce acum una dintre echipele cele mai defensive din campionat, antiteza unor echipe precumBayern, Bayer Leverkusen sau surpriza Hoffenheim.

Nu sunt tocmai niște amanți ai fotbalului de atac elevii tehnicianului elvețian Lucien Favre ( 51 ani ). Jocul lor se bazează pe soliditate în apărare, lucru care începe chiar cu portarul ceh Jaroslav Drobny, un adevărat globetrotter la cei 29 de ani ai săi și o linie de fund condusă de capitanul Arne Friedrich ( internațional german ) și croatul Josip Simunic, ambii cu o lungă traiectorie la Hertha.

În mijlocul terenului iese în evideță ungurul Dardai, care la cei 32 de ani ai săi e vârful unui romb format din tineri și promițători jucători, sârbul Gojko Kacar ( 22 ani, un mijlocaș cu multă poftă de gol ), germano-românul dorit de Victor Pițurcă la națională Maximilan Nicu ( debutant în Bundesliga la cei 26 de ani ai săi ) și brazilienii Cicero și Fabian Lustenberger ( 23 și 24 de ani ), însărcinați cu misiunea de a pune magie sud-americană în jocul sec al germanilor. Curios fapt, Kacar, Cicero și Lustengerger au lipsit în meciul de pe Olimpico, lucru care nu a împiedicat-o pe Hertha să obțină cele trei puncte în fața celor de la Bayern.

În atac, două nume peste celelalte: sârbul Marko Pantelic ( golgeterul obișnuit al ultimelor sezoane al berlinezilor ) și ucrainianul Andrei Voronin, venit împrumutat de la Liverpool. Voronin are la activ nouă goluri marcate (un hat-trick în ultima etapă ) iar Pantelic șase.Nu sunt cifre extraordinare, însă însumate muncii de echipă, au dus Hertha pe primul loc din Bundesliga, asta pentru că la Hertha grupul este peste individualități, ordinea, munca, organizarea, puterea și dispoziția de luptă, disciplina, toate fiind elementele care sunt baza acestei echipe.

Cu această rețetă a cucerit două titluri consecutive ( 2006, 2007 ) în Elveția Lucien Favre. După 25 de ani de secetă prin care trecuseră cei de la FC Zurich. O secetă pe cale de a fi curmată și la Berlin.

sursă foto www.herthabsc.de

Articolul precedentRunda a 19-a a fost etapa cu cel mai mic procentaj de goluri reusite in istoria fotbalului romanesc
Articolul următorBDF sărbătoreşte 101 ani de istorie „nerazzurro”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here