Victorii memorabile într-o seară de 15 februarie: Heerenveen 1–3 Steaua sau când Liga 1 punea la respect Vestul!

0
2948

Heerenveen – Steaua 1-3, victorie clară a ”Barcelonei Estului”

HEERENVEEN - STEAUA
Foto: voetbalzone.nl

”Părăsită” de spectaculosul Oleg Protasov, Steaua mergea la Heerenveen cu Cosmin Olăroiu pe bancă și mulți o considerau o echipă fără prea mult aplomb ofensiv. Cu toate acestea, în Olanda, elevii lui Cosmin Olăroiu au impresionat. La finalul meciului, portarul olandezilor, Brian Vandenbussche, a făcut o comparație măgulitoare: ”Steaua este Barcelona Europei de Est!”

Meciul din Olanda a început prost pentru Steaua, iar gazdele au apărut pe tabelă destul de repede, prin Bruggink (’24). Bucuria olandezilor nu a durat mult, pentru că decarul Nicolae Dică (’29), până de curând antrenor la FCSB, a egalat și a stabilit scorul primelor 45 de minute. După pauză, la rampă a ieșit fundașul golgheter Dorin Goian (’76), cel care a dus scorul la 2-1. Peste alte două minute, Sorin Paraschiv (’78) înscrie cu un șut superb din afara careului, iar calificarea era jucată.

steaua-cupa-uefa
Captură foto: worldfootball.net

Cosmin Olăroiu s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale, dar mai ales de determinarea arătată: ”Jucătorii au interpretat foarte bine partitura pe care ne-o propuseserăm. M-a impresionat la ei determinarea cu care au jucat. Cred că i-am surprins pe olandezi cu presiunea pe care am creat-o mai ales în prima repriză. Au fost fantastici. Cu toate acestea, am ratat câteva mari ocazii, exasperant de ușor”.

Articolul precedentVictorii memorabile într-o seară de 15 februarie: Hertha 0-1 Rapid sau când Liga 1 punea la respect Vestul!
Articolul următorCupa UEFA: Steaua 0-2 Sevilla, 15 februarie 2007

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here