Heerenveen – Steaua 1-3, victorie clară a ”Barcelonei Estului”

HEERENVEEN - STEAUA
Foto: voetbalzone.nl

”Părăsită” de spectaculosul Oleg Protasov, Steaua mergea la Heerenveen cu Cosmin Olăroiu pe bancă și mulți o considerau o echipă fără prea mult aplomb ofensiv. Cu toate acestea, în Olanda, elevii lui Cosmin Olăroiu au impresionat. La finalul meciului, portarul olandezilor, Brian Vandenbussche, a făcut o comparație măgulitoare: ”Steaua este Barcelona Europei de Est!”

Meciul din Olanda a început prost pentru Steaua, iar gazdele au apărut pe tabelă destul de repede, prin Bruggink (’24). Bucuria olandezilor nu a durat mult, pentru că decarul Nicolae Dică (’29), până de curând antrenor la FCSB, a egalat și a stabilit scorul primelor 45 de minute. După pauză, la rampă a ieșit fundașul golgheter Dorin Goian (’76), cel care a dus scorul la 2-1. Peste alte două minute, Sorin Paraschiv (’78) înscrie cu un șut superb din afara careului, iar calificarea era jucată.

steaua-cupa-uefa
Captură foto: worldfootball.net

Cosmin Olăroiu s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale, dar mai ales de determinarea arătată: ”Jucătorii au interpretat foarte bine partitura pe care ne-o propuseserăm. M-a impresionat la ei determinarea cu care au jucat. Cred că i-am surprins pe olandezi cu presiunea pe care am creat-o mai ales în prima repriză. Au fost fantastici. Cu toate acestea, am ratat câteva mari ocazii, exasperant de ușor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here