Harry Forrester, omul care a refuzat Ajax pentru o echipă din liga a 3-a engleză

0
2166

Mijlocaş ofensiv crescut de Watford, Harry Forrester a fost un tânăr promițător iar Aston Villa a semnat cu el în 2007,  la vârsta de 16 ani, plătind suma de 250.000 de lire. Deși a fost printre cei mai buni jucători ai echipei sub 18 ani, Forrester nu a reuşit să prindă lotul echipei mari la Aston Villa, iar contractul său nu i-a fost prelungit. Asta se întâmpla în iunie 2011.

Șansa a fost de partea tănărului jucător care, printr-o întâmplare fericită a prins un trial la Ajax, iar în timpul scurt aflat acolo a reuşit să-i impresioneze pe Dennis Bergkamp şi Frank De Boer, reuşind inclusiv un hat-trick într-o partidă amicală. Ajax i-a oferit un contract, pe care însă tânărul Harry l-a refuzat în ultimul moment, pentru a semna cu echipa de liga a 3-a engleză, Brentford. “Toţi îmi spuneau, ce fel de nebun eşti, să refuzi o echipă  care  câştigat de 4 ori Liga Campionilor?” a declarat acesta.

Primul său sezon la Brentford a fost unul dezamăgitor, Harry nu a reuşit niciun gol în 20 de partide. “Lucrurile erau grele atunci, am avut o accidentare şi n-am jucat cât mi-aş fi dorit, în capul meu am început să mă întreb dacă nu am luat o decizie greşită.

A fost susţinut de coechipieri şi de antrenor, încrederea în sine i-a fost redată, iar în următorul sezon, Harry a fost piesa principală  din angrenajul celor de la Brentford. După 26 de etape, Brentford era neînvinsă acasă şi se afla pe locul 3 în League One, fiind văzută de mulţi specialişti favorită la promovarea în Championship.

Iată ce părere avea Forrester în urmă cu 7 ani cu privire la refuzul contractului oferit de Ajax în dauna echipei Brentford:

“Am învăţat foarte multe de la Bergkamp şi De Boer.În Olanda fotbalul e foarte tehnic, m-am antrenat alături de nişte super fotbalişti.Dar mi-am spus că mai am multe de demonstrat în Anglia. Mi-a fost prezentat proiectul celor de la Brentford şi a fost unul în care am crezut foarte mult.Nu am ezitat nicio secundă să semnez cu ei, iar acum sunt convins că  am luat cea mai bună decizie posibilă. Vom promova, să joc în Championship e ce-mi doresc, e ce clubul îsi doreşte, asta vrea toată lumea. În vară când toată lumea se distra, eu mă antrenam extra.Rosler ( antrenorul ) mi-a dat un program de pregătire special, infernal.Ştiam că acest sezon va fi unul mare pentru mine. 

Eu muncesc mult la partea defensivă  a jocului, pentru că ştiu că trebuie un joc complet pentru a ajunge în Premier League. Dar tot ce e în mintea acum e Brentford. Am crezut în proiectul ăsta, nu-mi stă gândul decât la promovare.” 

În 2003, Forrester a semnat cu Doncaster Rovers unde a jucat până în 2016. În 2016 a ajuns la Rangers iar din 2017, este împrumutat de AFC Wimbledon.

Articolul precedent5 motive pentru care pariorii aleg să joace la Fortuna online
Articolul următorCele mai tari goluri din preliminariile pentru Mondialul din Rusia 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here