Hănescu și Cadanțu, braț la braț în sferturile de finală de la Stuttgart și Budapesta!

0
756

Dacă Simona Halep ne-a obișnuit deja cu performața în circuitul internațional, iată că alți doi reprezentanți ai României încearcă în această săptămână să-i calce pe urme. Aceștia sunt Alexandra Cadanțu și Victor Hănescu, care s-au calificat azi în sferturile de finală de la Budapesta, respectiv Stuttgart.

Alexandra a profitat de abandonul adversarei sale, Andrea Hlavackova (Cehia), a 110-a jucătoare din lume, la scorul de 4-6, 7-5, 4-0 și a acces pe tabloul primelor opt jucătoare de la Budapesta, acolo unde este deja Simona Halep. O semifinală 100% românească am putea avea dacă Halep va trece de Timea Babos (115 WTA), iar Cadanțu de Shahar Peer (162 WTA), în sferturile de finală.

Sfertul de finală de mâine dintre Cadanțu și Peer reprezintă a doua întâlnire dintre cele două jucătoare în circuitul WTA. În primul lor meci, în această primăvară, în sferturile de finală de la Katowice (Polonia), românca s-a impus în trei seturi, 5-7, 6-3, 6-3.

Cadantu Peer

Un altă veste bună a zilei vine de la Stuttgart, acolo unde Victor Hănescu, numărul 51 ATP), l-a învins, mai ușor decât era preconizat, pe brazilianul Thomaz Bellucci (56 ATP), în două seturi, 6-1, 6-4.

În sferturile de finală din Germania, Hănescu va avea o misiune mult mai dificilă, urmând să joace contra numărului 27 ATP, francezul Benoit Paire. În duelurile directe, românul conduce cu 3-0, ultima întâlnire fiind în acest an, la Oeiras (Portugalia), atunci când românul s-a impus cu 7-6, 6-4.

Hanescu Paire

Pentru calificarea în optimi, Victor va primi 12,040 de dolari și 45 de puncte ATP, în timp ce Alexandra va primi 70 de puncte în clasamentul WTA și 5,500 de dolari.

Articolul precedentDin nou Kittel
Articolul următorAventurile Oţelului Galaţi în Anglia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here