Hănescu – Berdych, în semifinale la Oeiras. Begu ratează finala în Portugalia!

0
730

Victor HanescuDupă tradiționalul parcurs dezamăgitor BRD Nastase Tiriac Trophy, Victor Hănescu a strâns rândurile și are în această săptămână un parcurs foarte bun la turneul de 426,605 de Euro de la Oeiras (Portugalia). Românul, căzut între timp pe locul 93 ATP, a ajuns până în semifinalele turneului iberic. În partida din sferturi, Hănescu l-a învins azi pe reprezentantul gazdelor, Gastao Elias (179 ATP), scor 6-1, 7-5.

De la duelul cu un jucător anonim, din lumea a treia a tenisului, Victor Hănescu va trece mâine, în careul de ași, la duelul cu un jucător de top, cehul Tomas Berdych (6 ATP). O singură dată s-au mai întâlnit până în prezent cei doi jucători, în 2008 la Wimbledon, atunci când cehul s-a impus cu 6-7, 7-6, 6-1, 6-2.

Calificarea în penultima fază a turneului portughez îi vor aduce lui Hănescu 90 de puncte WTA și un cec în valoare de 22,060 de Euro.

Tot la Oeiras, însă pe tabloul fetelor, Irina Begu s-a oprit în faza semifinalelor, după înfrângerea cu favorita 1, Carla Suarez-Navarro, 6-7, 1-6. În ciuda eșecului de azi, pentru Irina aceasta rămâne cea mai bună performanță în circuit după ani buni de secetă.

Cele 110 puncte obținute de Irina la Oeiras o vor propulsa pe româncă din nou în top 100 WTA. Pe lângă aceste puncte, Begu va primi și un cec în valoare de 9,113 Euro.

Articolul precedentCum s-a pregătit Bacary Sagna pentru Mondialul din Brazilia
Articolul următorCîrstea – Kvitova în turul I la Mutua Madrid Open! Iată adversarele româncelor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here