Halep – Williams 3-6, 0-6, revenirea la normal!

0
1351

Halep WilliamsAșa cum era de așteptat, atunci când Serena Williams se concentrează 100% într-un meci, absolut nimeni din circuitul WTA nu poate să-i stea în cale. Am văzut asta în trecut cu toate jucătoarele din top. De la Azarenka, Radwanska, Sharapova și până la Li Na, nimeni nu a putut să opună rezistență în fața Serenei atunci când liderul mondial a fost concentrat. Azi a venit și rândul Simonei Halep să dea piept într-o finală majoră cu Serena, iar scenariul a fost unul ușor de dedus. După un început ezitant, în care și-a pierdut serviciul și a fost foarte aproape de un 1-3, Serena Williams și-a revenit și a readus in prim-plan imaginea reală a duelurilor dintre ea și restul lumii tenisului. De cealaltă parte, jucătoarea noastră nu a avut replică în fața unei alte Serena Williams, schimbată cu 180 de grade față de meciul din grupă. Simona Halep a existat doar 30 de minute în această finală, perioadă în care ne-a amintit deseori de meciul de acum câteva zile. După această jumătate de oră, forțată și de o Serena concentrată la maximum, Simona a dispărut, iar scorul a căpătat proporții, 3-6, 0-6.

Lăsând deznodământul finalei la o parte, unul pe care l-am dedus imediat după setul 2 câștigat de Simona Halep împotriva Anei Ivanovic, trebuie să apreciem reacția jucătoarei noastre de la festivitatea de premiere. Simona nu a fost deloc abătută, ba dimpotrivă, a zâmbit și a acceptat cu sportivitate ultra-superioritatea Serenei. Pe undeva e și normal, dat fiind faptul că Simona a contribuit la trofeul câștigat de Williams, prin ajutorul pe care i l-a dat după meciul cu Ivanovic, dar și prin semnalul de alarmă după acel 6-0, 6-2.

Chiar și învinsă într-un mod categoric în finală, Simona Halep se poate mândri cu cele mai bune evoluții pe care le-a avut în acest an în circuit. La Singapore, Halep a reușit niște lucruri destul de importante pentru viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat:

1. S-o învingă pe Serena Williams! Și nu oricum, ci cu un 6-0, 6-2 pe care lumea tenisului îl va ține minte multă vreme de acum înainte. Acesta a fost primul succes al româncei în fața unei jucătoare care o învinsese fără drept de apel în 2013.

2. Să rezolve ”duelul noii generații” cu Eugenie Bouchard! După semifinala de la Wimbledon, mulți au fost tentați să afirme că Bouchard este peste Simona. Ei bine, la Singapore, românca a pus lucrurile la punct și a arătat că pozițiile din clasamentul WTA sunt corecte. 

3. Să-i arate polonezei Radwanska faptul că Indian Wells a fost un accident! În semifinala puternicului turneu american, Agnieszka a bătut-o surprinzător pe Simona în două seturi, după un meci miraculos în care a scos tot. De această dată, la Singapore, Halep a surclasat-o pe Radwanska la toate capitolele. 

4. Să-și îmbunătățească viteza serviciului! Atât primul serviciu, cât și al doilea, au funcționat excelent la Simona pe parcursul acestui turneu, mult mai bine decât pe toată durata anului. 

Articolul precedentSimona Halep – Serena Williams, sau cat de mare e buturuga mica ?
Articolul următorBarometrul stranierilor! Trei marcatori și doi dublu-pasatori în weekend-ul încheiat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here