Halep și Niculescu, razele de lumină la US Open! Mitu, Dulgheru și Begu, OUT!

0
1693

Simona Halep Toronto

Începem cu partea goală a paharului:

Andreea Mitu (74 WTA)Tereza Smitkova (100 WTA) 6-7 (4), 2-6

Prima intrată în concurs, Andreea Mitu, a fost și prima eliminată. După un prim set pe care a reușit să-l împingă în tie-break, Mitu a venit fără replică în următorul, iar meciul s-a încheiat după 80 de minute cu scorul de 7-6 (4), 6-2 în favoarea cehoaicei Smitkova.

Alexandra Dulgheru (51 WTA)Angelique Kerber (11 WTA) 3-6, 1-6

Pentru ca Alexandra s-o bată pe Angelique era nevoie de mai mult decât o minune. Din păcate, nu s-a întâmplat niciun gram de miracol, iar ”Piti” a fost expediată rapid de nemțoaică după doar 68 de minute de joc.

Irina Begu (28 WTA)Olga Govortsova (69 WTA) 1-6, 6-0, 6-7 (3)

Cap de serie și ea la acest US Open, Irina Begu a părut încă rămasă cu gândul la evoluțiile slabe de la Toronto, Cincinnati și New Haven, iar Olga a câștigat lejer setul 1. Apoi, Irina s-a trezit și a pus piciorul în prag, câștigând setul secund la zero. În decisiv, când totul părea a curge în favoarea româncei, cea care avea 5-2 pe tabelă și minge de meci, totul s-a schimbat. Olga a salvat mingea, a făcut apoi break și a rezolvat calificarea în tie-break.

…și acum, cireșele!

Simona Halep (2 WTA) – Marina Erakovic (99 WTA) 6-2, 3-0 (ret.)

Unica bucurie a românilor la US Open 2015 a fost și cel mai scurt meci. După un antrenament de 49 de minute, Simona Halep s-a calificat mai departe. Unii ar spune ”profitând de retragerea adversarei”, însă jocul româncei a fost unul mult superior Marinei Erakovic, iar partida era câștigată și dacă neozeelandeza avea 9 vieți.

  • Pe Halep o așteaptă în turul II un meci cu jucătoarea din Ucraina Kateryna Bondarenko (104 WTA), cea care a trecut lejer în turul inaugural de Yulia Putintseva (77 WTA), scor 6-0, 6-3.

Meciul Simona Halep – Kateryna Bondarenko va fi o confruntare în premieră în circuitul WTA.

Halep - Bondarenko US Open

Monica Niculescu (41 WTA) – Alexandra Panova (132 WTA) 7-6, 5-7, 6-3

Un meci nebun, nebun de tot. După 3h şi 18′ (al doilea cel mai lung meci feminin din istoria US Open) şi 20 de break-uri, dintre care 15 la rând (!), Monica a izbutit să o elimine pe rusoaica venită din calificări.

  • Pe Niculescu o așteaptă în turul II un meci cu Flavia Pennetta (26 WTA), cea care a trecut în turul inaugural de Jarmila Gajdosova (76 WTA), scor 6-1, 3-6, 3-1.

Scorul întâlnirilor directe este 2-0 pentru italiancă.

Articolul precedentViitorul Constanţa şi-a aflat adversara din UEFA Youth League
Articolul următorPrimirea electrizantă de care a avut parte Dimitar Berbatov la PAOK

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here