Simona Halep scrie istorie la Roma! O bate pe Jankovic și va juca cu numărul 1 mondial pentru un loc în finală!

0
1439

Simona Halep RomaPe lista jucătoarelor de top care s-au transformat în victimele Simonei Halep în această săptămână de la Roma s-a mai înscris un nume mare al tenisului. După Daniela Hantuchova,  Svetlana Kuznetsova,  Agnieszka Radwańska și Roberta Vinci, Simona a învins-o astăzi în sferturile de finală pe Jelena Jankovic, scor 4-6, 6-0, 7-5 și va juca în semifinalele turneului de 2.369.000 de dolari  cu numărul 1 mondial, americanca Serena Williams.

Început de meci caracteristic pentru Simona!

Sfertul de finală de azi a semănat parțial cu meciul din turul III contra Radwanskăi, atunci când victoria Simonei a parcurs același scenariu, prim set pierdut și revenire în următoarele două. Dacă atunci victoria româncei a fost una clară în decisiv, astăzi meciul a fost unul interzis celor slabi de înger. Partida a început cu un break al jucătoarei noastre și cu 40-30 la 2-0. Din acest moment, Jankovic și-a aminitit că a fost numărul 1 mondial și a fost din ce în ce mai agresivă. A egalat scorul, iar la 4-4 a reușit breakul decisiv pentru soarta primului set: 6-4!

Tăvălugul Halep!

Setul secund a fost unul aproape identic cu cele ale partidelor cu Radwanska și Vinci, în care Simona și-a umilit practic adversarele. Dacă atunci a fost 6-1 și 6-2, astăzi rezultatul a fost unul mult mai tranșant, 6-0!

În setul decisiv a uitat că e româncă: a revenit de la 0-3 și a salvat două mingi de meci!

Trimis în decisiv, meciul părea să se încheie cu Jelena Jankovic în rolul călăului, aceasta reușind repede două breakuri și era gata să servească pentru un 4-0 aproape hotărâtor. Numai că din acel moment ceva s-a întâmplat. A fost acel ”ceva” care apare în sportul românesc o dată la un deceniu sau poate chiar mai rar. Dacă 99,9% dintre români ar fi cedat la 0-3,  Simona Halep s-a încăpățânat să creadă în forțele ei, deși era istovită de puteri, după o săptămână de-a dreptul fabuloasă, și a egalat scorul la 3. Din acel moment jocul a devenit unul al rezistenței, jucătoarele pierzându-și serviciile pe bandă rulantă. Momentul psihologic s-a petrecut la scorul de 5-4 pentru Jankovic, atunci când Simona a salvat două mingi de meci. Din acel moment Halep a trecut la timona partidei, a revenit, a egalat la 5, și-a câștigat serviciul la 6-5 și a așteptat serviciul sârboaicei pentru a da lovitura. Iar lovitura a venit. După 15-40 și o minge controversată, Simona și-a menținut concentrarea și a fructificat ultima minge de meci, 7-5!

Cel mai important rezultat al carierei!

Calificarea în semifinalele celui mai puternic turneu de pe zgură, după cel de la Roland Garros, reprezintă cel mai important rezultat al carierei pentru Simona Halep. Atât cu Svetlana Kuznetsova (38 WTA), Agnieszka Radwanska (4 WTA), Roberta Vinci (15 WTA) și cât și cu Jelena Jankovic (18 WTA), Simona a plecat din postura de outsider, însă a reușit partide fabuloase. Victoria cu Radwanska de la Roma o întrece pe cea cu Na Li, turul I de la US Open din 2011, și este prima contra unei jucătoare de Top 5 WTA!

Va intra în Top 50!

Grație performanței superbe de la Roma, Simona va intra, începând de luni, în topul celor mai bune 50 de jucătoare din lume. Ea va primi 395 de puncte WTA și un cec în valoare de 85,900 de Euro.

I-a luat un set Serenei la Wimbledon!

Pentru jucătoarea din România urmează un meci aproape imposibil, contra jucătoarei care domină acest sport în ultimul deceniu, Serena Williams. În duelurile direct, numărul 1 mondial conduce cu 1-0, unica întâlnire dintre cele două având loc în 2011, la Wimbledon. A fost atunci un meci destul de echilibrat, în care Halep, doar 19 ani la acea vreme, a câștigat un set în fața americancei, 3-6, 6-2, 6-1. Dacă Simona, locul 64 WTA,  o învinge pe Serena mâine, acest lucru ar reprezenta una dintre marile surprize din istoria tenisului. Iată cum arată ultimele partide al Serenei.

Williams record

Articolul precedentBarometrul presiunii blatului în Liga1! ”Regele” bate la ușa campionilor !
Articolul următorAtletico Madrid câștiga Cupa Regelui Spaniei în fața unui rival în degringoladă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here