Halep, pentru a doua oară în acest sezon, pierde ”pe mâna WTA” titlul de Jucătoare a Lunii!

0
1751
WTA.com
WTA.com

UPDATE! Serena Williams, jucătoarea lunii Octombrie în viziunea WTA, nu a fanilor!

Pentru a doua oară în acest sezon, Simona Halep pierde titlul de ”Player of The Month”, o competiție online derulată de site-ul WTA. Imediat după Turneul Campioanelor de la Singapore, competiție la care a fost una dintre cele mai bune jucătoare, românca a fost nominalizată la acest trofeu de WTA. Inițial, deși anunțase că va ține cont de voturile fanilor, site-ul oficial al federației de tenis internaționale a intervenit în forță și a schimbat ordinea.

În acest sondaj, Halep s-a luptat cu Serena Williams, cea care a învins-o în finala de la Singapore, și Andrea Petkovic, triumfătoare la Turneul Mini-Campioanelor de la Sofia.

Pentru a părea credibili, cei de la WTA.com au publicat un clasament final al voturilor, în care Serena are 61%, Halep 35% și Petkovic restul de 4%! Ei au încercat astfel să ”repare” eroare din Mai, atunci când, deși recunoscuseră că Halep a câștigat CATEGORIC sondajul, cu 95% dintre voturi, ”au trebuit să meargă pe mâna Mariei”.

WTA HALEP

În articolul publicat azi, în care explică decizia de a o numi pe Serena Jucătoarea Lunii Octombrie, cei de la WTA repetă faptul că ”for that reason” (victoria de la Singapore) i-au acordat trofeul, și nu pentru că a câștigat în preferințele ”alegătorilor”.

Problema acordării titlului nu ar fi fost una abordată de noi dacă site-ul WTA nu ar fi anunțat că ”vom ține cont de voturi”. Dacă în Mai, Sharapova a fost 100% îndreptățită să câștige titlul, ea învingând-o pe Halep atât la Madrid, cât și la Roland Garros, acum poate că Simona merita un pic mai mult.

……………………………………………………….

Evoluția excelentă de la Turneul Campioanelor de la Singapore, concretizată prin calificarea în finală și umilirea liderului WTA, Serena Williams, în faza grupelor, au propulsat-o pe Simona Halep printre cele 3 nume nominalizate de site-ul WTA pentru titlul de Jucătoarea Lunii Octombrie! În această competiție, Halep are o luptă extrem de dificilă, adversarele sale fiind Serena Williams, cea care a învins-o în finala de la Singapore, și Andrea Petkovic, nimeni alta decât urmașa Simonei de la Sofia, germanca impunându-se în urmă cu câteva zile la turneul secundar al campioanelor.

Deși a fost timp îndelungat pe locul secund în clasamentul WTA, a avut titluri câștigate și evoluții foarte bune la turneele de Grand Slam, Simona Halep încă nu a câștigat în acest sezon niciun titlu de Player Of The Month pe site-ul WTA.

Prin evoluția bună de la Singapore, acolo unde a învins-o clar pe Serena Williams în faza grupelor și s-a calificat cel mai lejer în finală, după ce a spulberat-o pe Agnieszka Radwanska, Halep a atras atenția lumii întregi asupra valorii ei în lumea tenisului.

Pentru a o ajuta pe Simona Halep să câștige acest titlu, intrați pe site-ul WTA și votați!

Iată câștigătoarele din acest an al acestui titlu:

Septembrie: Maria Sharapova
August: Serena Williams
Iulie: Serena Williams
Iunie: Petra Kvitova
Mai: Maria Sharapova
Aprilie: Maria Sharapova
Martie: Serena Williams
Februarie: Venus Williams
Ianuarie: Li Na

Articolul precedentUn refugiat chemat să apere onoarea Reginei
Articolul următorLuiz Adriano, un alt brazilian descoperit de Mircea Lucescu care face furori in Liga Campionilor
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here