Hai să pariem, dar știm toată istoria acestor pariuri?

0
1533

Și în România, ca și înalte țări, pariurile sunt considerate surse de venit rapide. Știi vorba aia, românul se pricepe cel mai bine la sport și la politică?? Ei bine, aici este pusă în practică, românii investesc sume fabuloase la pariuri sportive.

Aceste pariuri sportive au apărut încă din anul 776 î.Hr. Grecia antică este țara gazdă pentru acest început al pariurilor. Însă și românii au fost mari consumatori de acest sport, în timpul luptelor cu gladiatorii, devenind o afacere foarte profitabilă. Așadar această activitate a fost preluată din generație în  generație. Dacă ne ducem pe firul istoric, în Evul Mediu, cănd marii nobili învățau servitorii diferite strategii pentru pariuri. Dar, chiar dacă acest obicei datează încă din antichiate, bazele pariurilor pe care le știm noi, în prezent, s-au pus în Anglia în secolul 19.

În această lume a pariurilor cel mai important element este “cota“. Această cotă este un număr care face legătură dintre un eventual căștig și suma pariată. Aceste cote sunt stabilite de fiecare casă de pariuri în parte. În ziua de azi, la nivel global sunt 5 tipuri de cote:

  1. cotele europene (acele cote cu format zecimal)
  2. cotele britanice (acele cote care au un format fractionar)
  3. cotele americane (americanii au vrut săiasăîn evidențăși au cote positive și cote negative)
  4. cotele din Hong-Kong
  5. cotele indoneziene
  6. cotele malaeziene

Dacă tot am văzut începutul acestei activități, în continuare vom vedea cele mai aparte și ciudate pariuri câștigate din toată evoluția lor dar și cele mai bizare idei de pariuri .

În anul 1964, la o casă de pariuri britanică, David Threlfall inițiează un pariu, în care spune că omul va pași pe lună în 7 ani, și a cerut o ofertă și o cotă. Casa de pariuri neavând în ofertă acest tip de pariu, i-a oferit o cotă de 1000:1. David a pariat 10 lire. Neil Amstrong a ajuns pe lună în 1969, astfel David a încasat atunci 10.000 de lire. Așadar după acest David, au mai fost și alți curajoși, astfel casele de pariuri au fost nevoite să acorde câștiguri de 1 milion de lire.

Nici Fred Craggs nu e mai prejos, acesta a dat lovitura la o casă de pariuri în 2006 fără să își dea seama în ce anume se bagă. El a pariat la cursele de cai, punând ziua lui de naștere pe 8 curse, cu o suma de 50 de cenți. Acesta a reușit perfomanța să câștige cea mai mare sumă din istorie la o cursa de cai, 1 milion de lire.

Dacă până acum, cei doi au avut parte de câștiguri, acum o să vedem și idei stranii de pariuri. Ciara Parkes are în continuare un pariu valabil încă din anii ‘90. Aceasta a pariat pe revenirea lui Elvis Presley. Parkes a pariat pe 250 de lire având o cotă de 500.

De asemenea și Brain Zembic, în 1996, în cadrul unui joc de poker a fost provocat să își pună silicoane mamare și să le poarte cel puțin 1 an. Acesta a acceptat provocarea, pentru fabuloasa suma de 100.000 de dolari , dar și după 18 ani, implanturile mamare sunt purtate de Brain, mândrindu-se cu mărimea 38 c la sutien.

Deci, dacă stai să analizezi, poți face un pariu din aproape orice și cu oricine, Spor la făcut bani, dar cu idei mai umane.

Articolul precedent#PronoLiga1! Luptă strânsă pentru poziția de lider după prima rundă de Play-off/Play-out! Urmează runda a 28-a
Articolul următorPickles, câinele ajuns erou național în Anglia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here