Hagi Gligor, pentru prima dată integralist în A-League! Adelaide – Sydney 2-2, cu Despotovic printre marcatori!

0
1654

După ce în 2008 era văzut ca un vârf de calibru în Giulești, însă vândut după numai câteva meciuri la Murcia, începutul de an 2014 îl găsește pe sârbul Ranko Despotovic (30 de ani) ca un jucător de bază în echipa din A-League, FC Sydney. Într-un meci jucat azi, în etapa a 13-a din A-LeagueDespotovic a deschis scorul pentru echipa sa in deplasarea cu Adelaide United, meci încheiat la egalitate, 2-2. Grație acestui gol, sârbul a ajuns la 4 reușite în acest sezon, la doar un gol în spatele golgheterului echipei, starul italian Alessandro Del Piero. Acesta din urmă a evoluat și el în partida din această dimineață, fiind înlocuit în minutul 77.

Înainte de înlocuire, italianul a avut parte de una dintre cele mai călduroase primiri pe care un jucător al unei echipe adverse le poate avea pe un teren de fotbal:

Del Piero2

Tot în Adelaide United – FC Sydney 2-2, fostul ”polist” Jonathan McKain a fost integralist la gazde.

Surpriza plăcută a acestei zile este însă încrederea care i-a fost acordată tânărului jucător cu rădăcini române de la FC Sydney, Gligor Hagi. În vârstă de 18 ani, Hagi a fost folosit în premieră titular de antrenorul Frank Farina. Mijlocașul celor de la Sydney, născut în Australia pe 8 aprilie 1995, a bifat toate cele 90 de minute în partida de azi.

Hagi GLigor

Fiu al fostului fotbalist român Tiberiu Gligor, Hagi fost declarat cel mai bun tânăr fotbalist din Australia, în sezonul 2011-2012, prilej cu care și-a dezvăluit planurile de viitor. Acesta a declarat pentru postul local FOX News că visează să ajungă titular în echipa mare a celor de la FC Sydney și să fie convocat în Naționala ”Cangurilor”. Treptat, ambele dorințe ale australianului par a se realiza. În primă instanță, acesta a fost convocat la Naționala Under 20 a Australiei, pentru Campionatul Mondial Under 20 din Turcia, din vara anului trecut. În ceea ce privește echipa mare a celor de la FC Sydney, Hagi a apărut pentru prima dată pe foaia de joc a celor de la FC Sydney, în deplasarea cu Central Coast Mariners din sezonul trecut de A-League. Hagi a intrat atunci pe teren în minutul 71. Folosirea sa ca titular în meciul de azi nu face decât să confirme faptul că acesta este un jucător în care conducerea tehnică a echipei are încredere.

Calitățile tehnice ale mijlocașului cu origini române au fost apreciate deja de fani prin mediile online:

 

 

Nu lipsește nici inevitabila comparație cu Gică Hagi… deocamdată doar la nume!

 

Articolul precedentEstadio Polideportivo Cachamay, Puerto Ordaz, Venezuela
Articolul următorSergio Ramos si Alves dau startul in primul El Clasico din 2014

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here