Hagi a fost inclus în categoria celor mai celebri fotbaliști romi din lume de către o publicație din Cehia!

0
2637

hagi romea.cz

Portalul romilor din Cehia, romea.cz a publicat un articol în care îi enumeră pe cei mai celebri fotbaliști romi din lume. Printre aceștia se află Gică Hagi, dar și alți jucători români faimoși: Ilie Dumitrescu, Marius Lăcătuș și bineînțeles Bănel Nicoliță. Informația a apărut inițial în publicația sportivă Hattrick Magazin în luna aprilie a anului trecut.

Câteva extrase din articolul respectiv:

„Astăzi, mulți fotbaliști celebri nu au nicio problemă în a-și declara în mod voluntar originile rome. Hristo Stoichkov, Gheorghe Hagi, Andrea Pirlo, Ricardo Quaresma și alții sunt toți romi.”

„Numeroase enciclopedii îl clasifică pe Milan Baroș ca fiind rom, alături de Pirlo, Hagi, Quaresma, jucătorii sârbi Savicevic și Sinișa Mihajlovic, sau jucătorul suedez Zlatan Ibrahimovic dar și alții.”

„Sunt sute de fotbaliști romi care evoluează la cel mai înalt nivel în Bulgaria, Grecia, Franța, Italia, Portugalia, România, Spania, Turcia și alte țări. Care e problema în Cehia?”

Hagi nu lipsește nici din videoclipul de prezentare al celor mai celebri fotbaliști romi din lume realizat de portalul respectiv:

 

Captură foto: romea.cz
Captură foto: romea.cz

Alți fotbaliști care au fost incluși pe lista celebrilor jucători romi: Eric Cantona, Andre Pierre Gignac, Dani Guiza, Alyosha Asanovich.

 

 

Articolul precedentLigue 1! Montpellier – PSG, duelul ultimelor campioane în prima etapă a sezonului 2013-2014!
Articolul următorHalep și Cîrstea, calificări în semifinale și sferturi la Nurnberg și Birmingham!
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here