Guus Hiddink, finalul unei cariere de excepție!

0
871

Capăt de linie pentru unul dintre cei mai galonați antrenori din istoria fotbalului mondial. Olandezul Guus Hiddink a anunțat că, imediat după încheierea contractului pe care îl are cu formația rusă Anzhi Makhachkala, plănuiește să se retragă din activitatea competițională.

În vârstă de 66 de ani, Hiddink lasă în spate o carieră de antrenorat de 30 de ani în care a câștigat numeroase trofee interne și continentale. Vârful l-a constituit ANUL 1988, atunci când a venit triumful din Cupa Campionilor Europeni cu PSV Eindhoven. Tot cu formația olandeză, Hiddink are în palmares, între 1987-1990, trei titluri de campion în Eredivisie și trei Cupe ale Olandei.

De asemenea, olandezul a mai antrenat formații importante din fotbalul european, printre care Fenerbahce, Valencia, Real Madrid, Chelsea. Alături de londonezi, Hiddink s-a impus în Cupa Angliei, învingând pe Wembley formația Everton cu scorul de 2-1.

În calitate de selecționer, acesta a condus naționala Olandei până în semifinalele Campionatului Mondial din Franța 1998, a ocupat locul patru cu Coreea de Sud la Cupa Mondială din 2002 și a reportat succese importante cu selecționatele Australiei și Rusiei.

Cu rușii de la Anzhi Makhachkala, echipă pe care a calificat-o în primăvara Europa League, Hiddink a semnat un contract pe 18 luni, în februarie 2012.

La vârsta de 66 de ani cred că mă pot declara împlinit. Nu știu ce voi face în continuare. Poate voi superviza activitatea unor tineri jucători sau antrenori. Mă trezesc în fiecare dimineață cu foarte multă energie, însă nu vreau să risc să mă las angrenat într-o rutină zilnică. Cert este că Anzhi va fi ultima echipă pe care o voi conduce în calitate de antrenor, a declarat Guus Hiddink

Foto:  worldfootballacademy

Surse: skysports, dailymail

Articolul precedentPlatini vrea o Ligă a Campionilor cu 64 de echipe!
Articolul următorFormula 1: Sebastian Vettel ar putea pierde titlul mondial
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here