Grupele Ligii Campionilor la jumătate de drum! Reghe torturat, Lucescu ”furat” și Pantilimon marginalizat!

0
1016

Steaua Liga CampionilorFaza grupelor din Uefa Champions League a ajuns la jumătate drumului, astfel că a sosit și timpul să dăm cu penița despre ceea ce s-a întâmplat în aceste trei runde. Pentru că avem și români înecați prin această superbă competiție, o să începem cu ei. Cei mai mulți, cei de la Steaua, sunt tot o apă și-un pământ. Pe cât sunt de aroganți în declarații, Reghe, Coana și restul semi-amatorilor, pe atât sunt de penali în exprimarea fotbalistică. Bătuți fără drept de apel de Schalke (0-3), făcuți preș de Mourinho (0-4) și iertați parțial de Basel (1-1), steliștii mai speră încă la un loc trei de consolare, însă în cazul lor speranța e în comă. Al doilea set de români din Ligă e format din Mircea Lucescu și secundul său, cei care activează tot la Steaua, dar cea a Estului, Sahtior. După un început bun, cu victorie la Real Sociedad, Il Luce a început să intre în ”iarna fotbalistică”. Doar 1-1 acasă, cu o echipă de pluton din Premier League, Manchester United și 0-4 cu Bayer Leverkusen au făcut ca românul nostru din Est să aibă șanse mai mari decât Steaua la locul 3. Apropo de acest român, Lucele se plânge că e furat de UEFA. Ok, te plângi când ești la limită, când joci și tu ceva, însă când ești altoit cu 4-0 mai bine te bagi cu capul în pământ și taci, altfel te faci de cacao. Șahtior nu e pilaf doar în UCL, Șahtior e penală și în campionat, acolo unde abia se descurcă cu Chiajnele locale. În final ajungem și la marele, la înalțime, Costel Pantilimon, care pare a prinde rădăcini la Manchester City, însă nu între buturile porții, ci ale bâncilor de rezervă. Din păcate, oricât de mult are greși, Hart nu poate fi scos din poartă, că na, vine Mondialul și Anglia are nevoie de cineva care să încaseze goluri și în Brazilia.

În ceea ce privește restul competiției, nu prea sunt surprize imense, poate doar prestația jenantă a celor de la Juve, care nu au bătut pe nimeni în grupa B sau jocul ezitant al portughezilor de la Benfica și Porto, care nu se prea descurcă, deși au grupe mai mult decât ușoare. Să-i luăm pe rând:

Grupa A

Deși Moyes conduce pe United în Premier League mai slab decât o conduce Ionuț Chirilă pe Chiajna în Liga1, echipa fostul zeu Ferguson recuperează din laudele pierdut în Liga Campionilor. Fără să strălucească, cu noroc și cu autogoluri, United pare a fi în pole-position pentru câștigarea grupei. În ceea ce-l privește pe nea Mircea, acesta este un fel de Copos, hăituit și nenorocit de arbitri și …de proprii jucători.

Grupa A

Grupa B

Față de celelalte echipe din grupă, Real Madrid pare ca o echipă de primă ligă față de trei echipe din ligile a doua și a treia. Doar Galatasaray pare ceva mai brează, însă turcii sunt ca vremea, când joacă bine, când iau 8-0. Cât despre Juventus, e greua fără un ”arbitraj ca la Serie A acasă”, astfel că probabil îi vom vedea în Europa League la primăvară. 

Grupa B

Grupa C

Situație similară și în această grupă, unde Ibrahimovic, Cavani și PSG își bat pur și simplu joc de celelalte echipe și ne fac să le reamintim ”speciliștilor” că EXISTĂ ECHIPE MICI, chiar foarte mici. Cel puțin belgienii de la Anderlecht sunt o rușine a fotbalului în aceste trei runde: 0-2, 0-3 și 0-5 și mai au returul de la Paris.

Grupa C

Grupa D

Aparent, în această grupă sunt trei puncte diferență între Bayern și Manchester City, însă în realitatea diferența este una imensă. Am văzut în meciul direct cum nemții pur și simplu și-au bătut joc de britanici, care alergau ca proștii după minge minute în șir. Norocul lui City e că, în afară de Bayern, nu mai e nimeni în grupa asta.

Grupa D

Grupa E

Singura reprezentantă a României în grupe, Steaua, a fost de departe una dintre cele mai slabe echipe din prima jumătate a competiției. După ce a fost făcută preș de Schalke și de Chelsea, de la care a luat șapte, Steaua și-a revenit cu Basel, însă doar pe tabelă, jocul alor noștri fiind moarte pasiunii. Per ansamblu, după ce grupa a fost începută cu un șoc pe Stamford Bridge, Mourinho a pus punctul pe I și ne-a arătat cine trebuie să fie sus și cine jos. Mai mult ca sigur, englezii și nemții vor merge mai departe în Ligă, în timp ce Basel va lua drumul Europa League. Cât despre Steaua, să ne vedem lungul nasului, Reghe, să deratizăm echipa de nulități și apoi mai vorbim de ghiocei.

Grupa E

Grupa F

Așa cum era logic, clar și natural, bătălia din această grupă s-a dat până acum între Arsenal, Dortmund și Napoli. Cea de-a patra echipă, Olympique Marseille este doar la număr aici. În ceea ce le privește pe cele trei, toate au 6 puncte, cele trei logice cu francezii și câte o victorie între ele: Arsenal a bătut pe Napoli, Napoli a bătut pe Dortmund, Dortmund a bătut pe Arsenal. Din păcate, una dintre cele trei va ajunge și va desconsidera Europa League. Care să fie aceasta ?

Grupa F

Grupa G

Despre această grupă putem afirma simplu: ”O echipă de fotbal și restul praf”. Fără să forțeze, Atletico Madrid și-a cam bătut joc de toți adversarii din această grupă și are deja 5 puncte avans față de locul secund, care deocamdată e ocupat de Zenit. Spun deocamdată întrucât aici poate ajunge oricine în etapele viitoare, chiar și Austria Viena. Surprinde neplăcut prestația celor de la Porto, care nu se regăsesc.

Grupa G

Grupa H

Ca și în grupa lui Atletico, Barcelona se cam distrează cu Milan, Ajax și Celtic. Această distracție nu este chiar așa de intensă, întrucât Barca pare în acest sezon o echipă plictisită, însă locul 1 este ca și asigurat. Surprinde plăcut Celtic, o echipă care stă destul de aproape de AC Milan și, daca se ordonează bine stelele, după etapa viitoare s-ar putea să avea un nou loc secund în această grupă.

Grupa H

Articolul precedent#PronoLiga1! Etapa a 12-a!
Articolul următorPreview mioritic! Liga 1, etapa a 12-a, mediocritate peste tot!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here