De-a lungul anilor, ciudăţeniile oferite de protagoniştii fotbalului intern ne-au făcut de multe ori să exclamăm că “vrem un fotbal ca afară!”. Ne-am mirat cum a fost menţinută Pandurii Tg. Jiu în Liga 1 aproape cu forţa, încă e greu să găsim un eveniment similar cu cele două retrogradări ale Rapidului de la începutul sezonului recent încheiat… Pe când credeam că nimic nu mai poate să ne surprindă, în liga 2 a apărut, de nicăieri, CS U Craiova.

Înainte de startul ediţiei 2013/2014 şi de OK-ul trimis echipei primăriei din Craiova, probabil că indivizii instalaţi în fruntea Federaţiei Române de Fotbal au mizat pe ideea că oltenii nu vor promova în prima ligă încă din primul sezon. Poate că, în secret, sperau ca ASA Tg. Mureş şi Gloria Bistriţa, o echipă protejată de sistem, să fie cele care o vor apuca pe drumul Ligii 1. Pare o scuză smulsă din domeniul nuvelelor fantastice scrise de Eliade, dar cum altfel ar fi putut evita situaţia de a judeca acceptarea pe prima scenă a fotbalului românesc o echipă care are abia un an de existenţă?

Deoarece s-au dus vremurile în care sistemul impunea cu forţa prezenţa unor echipe în prima divizie, în regulament avem un articol 54 care spune următoarele: înainte să facă pasul spre un eşalon superior, o echipă trebuie să fie timp de 3 ani consecutivi membru afiliat al Federaţiei Române de Fotbal. Dar cum trăim într-o ţară în care formaţiile susţinute de politicieni pot dispărea peste noapte, cei implicaţi în jurul grupării CS U Craiova simt că nu au siguranţa zilei de mâine şi ar vrea să muşte din ciolanul Ligii 1 până nu vin vremurile nasoale.

CS-U-Craiova

Ca situaţia generată de promovarea pe teren a craiovenilor să capete o notă de amuzament, vine Liga Suporterilor Vâlceni şi anunţă că sâmbătă, 28 iunie, va protesta la Casa Fotbalului din Bucureşti. Profitând de deja celebrul articol 54, dorinţa vâlcenilor e ca falsa U Craiova să nu primească dreptul de a juca-n Liga 1, dar pretenţia acestora e oarecum hilară dacă stăm şi ne gândim că în locul celor din Bănie ar trebui să urce CSM Râmnicu Vâlcea, o echipă care anul trecut se numea Damila Măciuca şi juca pe un maidan din Drăgăşani.

Nu mai insist pe onoare şi pe faptul că CSM Râmnicu Vâlcea a pierdut 3 din cele 4 meciuri pe care le-a jucat împotriva craiovenilor (golaveraj 1-7), ci trec direct la următoarea situaţie: dacă, prin absurd, Râmnicu Vâlcea promovează în Liga 1 în detrimentul celor de la CS U Craiova, aceasta ar fi obligată să-şi joace meciurile de acasă la Tg. Jiu, căci arena din Zăvoi nu prea îndeplineşte condiţiile prevăzute în licenţă. Adică la peste 100 de km de oraşul de baştină a celor care vor protesta sâmbătă la Casa Fotbalului din Bucureşti cu speranţa de a-şi vedea echipa locală în prima ligă.

liga-suporterilor-protest

Punându-vă în locul celor care îşi doresc ca Liga 1 să fie formată din echipe care să ne ofere un fotbal sănătos şi care să aducă lumea la stadioane, pe care formaţie aţi invita-o să ia locul în prima divizie? Ce alegeţi dintre o Craiovă de plastic, care şi-a sărbătorit promovarea cu aproximativ 2000 de oameni – semn că nici în propriul oraş nu este dorită -, şi urmaşa celebrei Damila Măciuca?

sursă foto: 1, 2

2 COMENTARII

  1. Se pare ca lenea e prezenta peste tot in tara asta. Chiar daca s-a inventat google unora le e lena sa-l si foloseasca. Sa iti explic cum sta treaba cu CSM Rm Valcea si Damila Macica asa ca la maimuta printr-un exemplu. Imagineaza-ti prin absurd ca Jiji Becali si Copos sau cine naiba mai e patron la aia fac schimb de echipe iar fiecare isi muta jucatorii pe care ii are de la Steaua la Rapid si invers dar denumrile cluburilor raman aceleasi. Deci societatea Steaua va ramne Steaua dar il va avea patron pe Copos, iar lotul va fi compus din jucatorii de la Rapid si invers Rapid il are patron pe cioban si are in componenta jucatorii de la Steaua.

    Si sa ne intoarcem la cazul Damila Maciuca-CSM Rm Valcea. Fiindca era un parlit si nu avea bani nici de motorina patronul lui CSM Rm Valcea, Catalin Rufa a cam fost fortat de autoritatile locale sa accepte schimbul. El a devenit patron la Maciuca unde si-a luat cu el si jucatorii, iar la CSM a venit patron unu’ Nitu ce detine firma de materiale de constructii Damila impreuna cu jucatorii lui. In acest moment Damila Maciuca este Metalul Resita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here