Giorgos Katidis, salut nazist care i-ar putea aduce o suspendare drastică!

0
1862

UPDATE! 

Așa cum anticipam,  Giorgos Katidis, a primit o sancțiune drastică din partea Federație Elene de Fotbal! Aceștia au decis EXCLUDEREA PE VIAȚĂ a jucătorului de la acțiunile naționalelor de fotbal ale Greciei. Conform BBC, Federalii de la Atena consideră gestul: ”o insultă severă la adresa tuturor victimelor holocaustului”.

Gest extrem de controversat în campionatul de fotbal al Greciei. După ce a marcat golul victoriei în meciul cu Veria, contând pentru etapa a 26-a din prima ligă elenă, mijlocașul celor de la AEK Atena, Giorgos Katidis, a făcut un gest asemănător salutului nazist către propria galerie.

Gestul tânărului de 20 de ani i-ar putea aduce acestuia suspendări drastice din partea clubului sau a federației de la Atena.

Imediat după încheierea partidei, Katidis a postat pe contul său de twitter un mesaj prin care încerca să scuze gestul: ”Nu sunt fascist și nu aș fi făcut acest gest dacă aș fi știut ce înseamnă”.

În apărarea tânărului a sărit și antrenorul echipei, Ewald Lienen, cel care a cerut clemență, având în vedere vârsta jucătorului: ”Katidis este un jucător foarte tânăr care nu are nicio viziune politică. Probabil a văzut gestul pe internet și l-a exercitat fără să știe cu adevărat ce semnificații are. Sunt 100% convins că el nu știe ce a făcut. A plâns non-stop la vestiare, imediat după ce a văzut reacțiile dure din mass-media la adresa gestului său”. 

 

 

Probleme cu ”salutul nazist” au mai avut și alți jucători. Unul dintre aceștie, Radu Ștefan, care în 2012 a salutat galeria echipei romane cu un gest asemănător salutului nazist, după un meci cu Napoli, scor 3-1. Tot de la echipa romană vine și deschizătorul de drumuri în astfel de gesturi, Paolo Di Canio. În 2006, căpitan pe atunci al formației Lazio Roma, Di Canio, a fost suspendat pentru un meci și amendat cu 10.000 euro, în urma salutului nazist de la meciul cu Livorno.
sursa

Articolul precedentF1 Australia: Raikkonen, strategia câştigătoare
Articolul următorManchester City a transferat un actor !
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here