Gică Popescu: “Sunt între puținii, dacă nu, unicul jucător care a refuzat Real Madrid”

0
1028

Invitat la emisiunea lui Andi Moisescu, Gică Popescu a povestit cum a refuzat Real Madrid imediat după primul meci de la Campionatul Mondial din Italia 1990. 

“Maxim ce îți permitea regimul era să joci la Craiova și la echipa națională. Acolo se oprea. Nu vedeam mai departe. De aceea eu în ’90 când am avut contractul lui Real Madrid două zile pe noptieră. Orice om sănătos la cap semna cu două mâini. Emil Săndoi care era coleg de cameră cu mine spunea:
– Băi, unde vrei să te duci? Pe Lună? A venit Real Madrid!

Datorită lipsei de informații pe care o aveam în perioada comunistă, nu știam cine e Real Madrid și am refuzat Real Madrid. Eram în timpul Campionatului Mondial din Italia. Terminase Rogeri contractul și Real Madrid căuta un fundaș central. Eu jucasem senzațional. Cred că a fost cel mai bun meci jucat vreodată [meciul cu URSS]. Eu am fost sunat de către Mircea Petrescu [impresar] și mi-a zis:
– Mâine vreau să te văd pentru că am o ofertă pentru tine. A venit și a zis Real Madrid!
– Ok… Real Madrid…

Repet, orice om sănătos la cap spunea unde-i contractul? Nici nu te uitai la cifre, semnai! Eu am zis:
– Nu, mă mai gândesc.
– Ce spui? Cum te mai gândești? E Real Madrid!

Ne-am văzut cu vicepreședintele de la Real Madrid. A venit în cantonament și eu i-am zis că mă mai gândesc. Petrescu mi-a zis:
– Gică, e Real Madrid! Nu există echipă mai mare decât Real Madrid!

Eu nu aveam dimensiunea clubului Real Madrid. Nu știam ce e Real Madrid și atunci am zis: – Nu vreau să semnez cu Real Madrid. Eu vreau să rămân doar la Craiova!

Deci nu știam ce e Real Madrid. Sunau echipele, Liverpool, Juventus… și eu am zis:
– Nu dom’ne, discut după meciurile din grupă. Și a zis:
– Băi Gică, semnează!’

După care au schimbat antrenorul, l-au pus pe Toshack și Toshack și-a adus un sârb de-al lui și aia a fost Real Madrid.

Mă gândesc dacă aș fi semnat cu Real Madrid, cum ar fi arătat cariera mea? Aș fi făcut față? E greu de spus dar cel puțin sunt între puținii, dacă nu unicul jucător care a refuzat Real Madrid.”

După Mondialul din Italia, Gică Popescu a ajuns în Olanda, la PSV Eindhoven, formație a cărui tricou l-a îmbrăcat până în 1994 când a semnat cu Tottenham. Un sezon mai târziu era prezentat la FC Barcelona, unde la scurt timp devenea căpitanul echipei! În 1997 se transferă la Galatasaray, echipă cu care avea să câștige cele mai importante trofee ale carierei, Cupa UEFA și Supercupa Europei. Ultimii 3 ani ai carierei i-a petrecut la US Lecce,  Dinamo București și Hannover 96.

Gică Popescu a jucat 115 meciuri și a marcat 16 goluri în tricoul echipei naționale în perioada 1988–2003.

Articolul precedentInter – Dinamo București 1-1 (Cupa UEFA, sezonul 1981/82 – 21 octombrie 1981)
Articolul următor#PronoLiga1! Liderul mai pierde din avansul uriaș. Urmează runda a 14-a
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here