Cel care a fondat comunitatea PariuriX, în urmă cu mai bine de un deceniu, este autorul celui mai complet ghid despre pariurile sportive online.

Ca și în cazul pokerului, catalogarea pariurilor sportive drept jocuri de noroc este contestabilă, din moment ce există un grup de jucători care câștigă constant.

E greu de acceptat că unii oameni au tot timpul noroc, iar alții au ghinion mereu. Dacă ar fi așa, ar însemna că norocul la pariuri ni-l facem singuri. Cum? De exemplu, citind ghidul gratuit realizat de Marius Cădar. Mie mi-a fost foarte util.

„Vă recomand să jucați responsabil. Jucați maxim 10% din veniturile lunare. Dacă întâmpinați probleme, apelați la jocresponsabil.ro”, este mesajul autorului, primul român care a tipărit o carte în domeniu: „Pariuri sportive fără secrete”.

M-am decis să iau pariurile în serios

Se spune că o carte bună este acea carte care te determină să treci la fapte. Citind ghidul, am realizat că este momentul să iau pariurile în serios. Că este o copilărie să le tratez ca pe un hobby în care investesc bani și timp contra emoții și iluzii. Primul pas spre schimbarea norocului este schimbarea atitudinii.

„Dacă alții câștigă bani din pariuri, de ce nu aș câștiga și eu?”, a fost revelația pe care am avut-o în timp ce parcurgeam ghidul. Pariorii pleacă de pe picior de egalitate. Pe lângă un buget de start și acces la Internet, nu ai nevoie de nicio altă resursă pentru a reuși. Diferența între câștigători și pierzători e reprezentată doar de mental. Dacă vrei cu adevărat să reușești, atunci îți impui o disciplină de fier și respecți regulile.

Am tratat cu atenție fiecare capitol

Am avut inspirația să nu sar niciun capitol al ghidului, chiar dacă, așa cum am spus, aveam deja ceva experiență ca parior. Am citit despre primul pariu online: deschiderea unui cont, verificarea contului, metodele de depunere a banilor, plasarea primului pariu, verificarea biletului și retragerea banilor. Așa am aflat că multe bănci au început să pună restricții pentru participarea la jocurile de noroc sau că este posibil să mă trezesc cu contul blocat dacă îmi expiră cartea de identitate pe care am folosit-o pentru verificarea lui.

Am avut ocazia să punctez și câteva reguli de referință, prezentate sub forma unor sfaturi pentru începători:

  1. Sfaturi pentru gestionarea banilor. Este vorba despre un prim exercițiu de voință, care presupune fixarea unor mize fixe în funcție de buget și de cota pe care pariezi. Printr-un management corect al banilor, nu se ajunge în situația de a paria toți banii pe un meci considerat „sigur”.
  2. Nu juca la recuperare! Mi s-a întâmplat să fiu luat de val și să încerc să recuperez banii după un pariu pierdut. De cele mai multe ori, nu numai că nu am recuperat nimic, dar am pierdut și mai mult. M-am consolat cu gândul că nu am avut noroc, dar așa cum spuneam, norocul ți-l faci singur. Dacă îți păstrezi calmul și nu joci la recuperare, nu adâncești gaura în buget, iar în ziua următoare poate ai mai multă inspirație.
  3. Nu îți pierde capul când ai o serie pozitivă. Și o serie de pariuri câștigate te poate face să uiți de managementul banilor și să mărești miza fără a ține cont de banca pentru luna respectivă. Din nou, nu este bine. Este suficient să pierdem un singur pariu pentru a ne întoarce de unde am plecat.
  4. Ai grijă la pariuri live și la ofertă. Cel mai mare pericol de a fi luat de val apare atunci când jucăm live, pentru că volumul pariurilor este mult mai mare într-un interval scurt de timp, așadar probabilitatea de a pierde măcar un pariu este mai mare.
  5. Pariază doar pe ce cunoști. Se întâmpla să am „ghinion” atunci când preluam ponturi ale unor tipsteri profesioniști fără să le analizez la rândul meu. O regulă de aur este să pariezi doar pe ce cunoști. Din aceasta, derivă o altă lege (ne)scrisă a pariurilor: dacă într-o zi nu sunt în ofertă meciuri despre care ai informații detaliate, fă o pauză de la pariuri.

În ghidul pariurilor online am mai citit despre soluțiile problemelor care apar cel mai frecvent și despre legislația în vigoare, dar și despre termenii de bază utilizați în pariuri sportive, despre tipurile de cote întâlnite (europeană, britanică, americană, hong kong, indoneziană, malaieziană), despre opțiunile de pariere sau despre tipurile de bilete la pariuri. Îți recomand și ție acest ghid, pentru mai multe sfaturi și strategii de joc. Cu cât ai mai multe cunoștințe, cu atât sunt multe șanse de câștig.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here