Am mai vorbit despre unul sau despre altul, așa pe sărite, o dată cu proclamarea drept campioni în Bundesliga a celor de la Wolfsburg. Împreună sunt dinamită pură. Împreună au marcat 54 de goluri ( la finalul articolului veți avea ocazia să vedeți un videoclip cu toate aceste goluri ) din cele 81 marcate de toată echipa, mai mult ca orice altă pereche de atacanți din istoria Bundesligii și au reușit să se claseze în topul pretendenților la Gheata de Aur. Un brazilian și un bosniac ce au format o pereche exotică, dar letală pentru apărările echipelor germane.

Istorie. Asta au făcut cei doi atacanți ai Wolfsburgului. Impresionantă. Așa poate fi caracterizată prestația celor doi în acest sezon. 53. Acesta era cifra de doborât, record stabilit de Gerd Muller și Uli Hoennes în sezonul 1971-1972 pe când jucau la Bayern Munchen. De reținut însă că din cele 53 de goluri, 40 le-a marcat Gerd Muller.

Starurile celor de la Wolfsburg au mers însă aproape cap la cap. Dzeko, de exemplu, a marcat 26 de goluri, având o incredibilă medie de un gol înscris la fiecare 100 de minute, în timp ce Grafite ( care s-a făcut și cu titlul de golgeter în Bundesliga ), a marcat 28 de goluri în 25 de meciuri. O medie de mai mult de un gol pe meci.

Împreună, cei doi au marcat 66,25% din golurile marcate de întreg lotul lui Wolfsburg în întreg sezonul. Să amintim însă că este vorba de doi jucători din două țări total diferite ca mentalitate fotbalistică , jucând într-un campionat străin pentru ei și chiar și așa, au reușit să formeze o relație excelentă între ei, pe și în afara gazonului. Ambii jucători știu să paseze bine și au un excelent simț al golului. Demarcări și apariții surprinzătoare pe o bandă, pe alta, sau pe centrul atacului, fiecare dintre cei doi știind ce va face celălalt. Dacă Wolfsburg reușește să își păstreze atacul neschimbat, probabil că vom avea ocazia să vorbim de echipa revelație a sezonului viitor în Champions League.

Cei doi au ajuns la Wolfsburg în 2007 și, coincidență sau nu ținând cont că vorbim de un club german, loc unde se calculează tot la secundă, au contract până în 2011. Dându-și seama că ce au în mână nu e minciună, oficialii din birouri au pus în aplicare Operațiunea Blindaj, urmând ca celor doi să li se urce salariile și să îi ferească astfel de tentațiile unor eventuale oferte generoase venite de prin Europa.

Unul are 30 de ani ( Grafite ), bosniacul are 23 de ani. Experiență și entuziasm. Istoria Bundesligii și a fotbalului european îi va reține pe retină precum Duo-ul mortal al sezonului 2008-2009.

Video. Toate golurile marcate de Dzeko și Grafite în sezonul 2008-2009.

Partea 1

Partea 2

sursa foto Reuters

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here