Gestionarea bugetului și a mizelor este temelia oricărei strategii de pariuri

0
247

Pontul zilei la fotbal îți poate sugera ce să pariezi și nici măcar nu este nevoie să riști fondurile proprii. E posibil să profiți de o ofertă activată printr-un cod promo precum cod bonus Gets Bet. Ce vrem să spunem este că pe internet găsești și predicții date de specialiști și fonduri suplimentare cu care să joci. Trebuie să ții cont, însă, că și specialiștii se pot înșela.

Dacă analizezi performanța oricărui tipster de pe site-urile de încredere, care nu cer bani pentru serviciile lor, observi că experții în pariuri au și ei zile proaste. Per total, însă, sunt pe plus. Ei obțin profit la sfârșitul lunii pentru că știu exact cum să gestioneze bugetul pe care îl au la dispoziție.

Imaginează-ți că un tipster are un buget inițial de 1000 de lei. După o perioadă, ajunge la 1200 de lei ajustând miza fiecărui bilet în raport cu banca și cu riscul presupus de selecția plasată (reflectat în cotă). Să spunem că și-a făcut publică strategia:

  • miză de 10% din bancă pentru biletele cu cotă între 1.20 și 1.30
  • miză de 7% din bancă pentru biletele cu cotă între 1.30 și 1.50
  • miză de 5% din bancă pentru biletele cu cotă între 1.50 și 1.70
  • miză de 3% din bancă pentru biletele cu cotă între 1.70 și 1.90
  • miză de 1% din bancă pentru biletele cu cotă peste 1.90

Acesta este un mod corect de a juca la pariuri. Până când ajunge la suma de 1200 de lei, tipsterul respectă pragurile de mai sus. Apoi, vine o serie de cinci bilete necâștigătoare. Sunt două posibilități:

1. Pariorul respectă strategia de joc și trece peste perioada proastă cu pierderi minime, pe care are șansa să le recupereze ulterior;

2. Pariorul se abate de la plan. Astfel, după primele două bilete necâștigătoare, își pierde calmul și pariază 10% din bankroll pe un bilet pe care ar fi trebui să mizeze numai 3%. Evident, pierderea banilor îl face să se enerveze și mai tare, iar pe următorul bilet pune 20% din miză, abandonând planul de joc. O nouă pierdere usturătoare. Urmează al cincilea bilet, tot necâștigător, pe care va pune garantat tot o miză prea mare în raport cu riscul, sau chiar tot bugetul.

Nu s-a făcut un studiu în acest sens, dar probabil că 9 din 10 pariori care se abat de la planul de joc nu mai sunt capabili să revină la strategia inițială, mergând din rău în mai rău. Regula este valabilă și pentru cei care folosesc o strategie de pariere bazată pe mize progresive. Se luăm ca exemplu strategia Martingale, care presupune dublarea mizei după fiecare pariu necâștigător.

Pariurile se pun pe cote de minim 2.00, ceea ce înseamnă că toate sunt foarte riscante. Nu se știe niciodată când va veni un bilet necâștigător, de aceea miza fiecărui bilet trebuie să fie (miza anterioară x 2). Nu poți pune (miza anterioară x 2) pe un bilet, (miza anterioară x 1.50) pe următorul bilet, (miza anterioară x 2.20) pe următorul, (miza anterioară x 1.80) pe următorul ș.a.m.d. Dacă iese câștigător biletul pe care ai plasat miza anterioară x 1.50, atunci ieși pe minus.

Gestionarea bugetului și a mizelor conform planului de joc stabilit inițial este temelia oricărei strategii de pariuri. Chiar și așa, nu există nici o strategie care poate garanta succesul la pariuri sportive și la alte jocuri de noroc.

Articolul precedentTricouri speciale pentru cea mai veche echipă de fotbal din Irlanda
Articolul următor#PronoLiga1! Liderul mai pierde din avansul uriaș. Urmează etapa a 23-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here