Germania revendică sefia Europei

1
1421

Bayern Munchen, Borussia germaniaDortmund, Barcelona si Real Madrid. Primii au intrat in semifinale de o maniera categorica, tavalindu-i pur si simplu pe cei de la Juventus, o echipa frumoasa insa cu carente la capitolul experiență. Bavarezii au avut cea mai ușoară misiune dintre cele patru echipe calificate, urmați fiind de Real Madrid care, exceptând minutele imediate marcarii golului trei de către Drogba, nu a avut prea mari probleme cu Galatasaray. Au intrat, cu mult chin și suferință, Barcelona și Borussia Dortmund, ambele cu ochii pe ceas, catalanii sperând ca timpul să treacă mai repede, elevii lui Klopp rugându-se să se oprească.

Patru echipe, două germane, două spaniole, cu două șanse din trei ca în semifinale să vedem un duel iberico – teuton și una restantă în care putem vedea dueluri fratricide. Lucrurile sunt clare și pot fi puse sub semnul întrebării doar de dragul discuției: in acest moment, Germania și Spania domină fotbalul european. Pe drumul spre Wembely se vor reîntâlni trei dintre semifinalistele de anul trecut, cea de-a patra, Chelsea, pierzând locul în fața Borussiei Dortmund. De altfel, Borussia își vede răsplătite eforturile depuse în această competiție, mai ales că este direcția pe care s-a concentrat total, lăsând într-un plan secund Bundesliga.

În aceste condiții, Germania, cu permisiunea tragerilor la sorți, va încerca să își bage două echipe în finala Ligii Campionilor pentru prima oară în istorie, Spania reușind deja acest lucru în anul 2000, atunci când Real Madrid a câștigat cel de-a noua Ligă din istoria sa în fața Valenciei, pe Stade de France din Paris. În total, cele patru echipe din semifinale au în palmares 18 Ligi ale Campionilor ( Real Madrid 9, Bayern și Barcelona câte 4, Borussia Dortmund 1 ).

Ca o concluzie, totuși, în ciuda prezenței celor două mari forțe iberice, e clar ca marea favorită la titlu este Bayern Munchen, echipă care a pierdut două finale în ultimele sezoane, ultima Ligă câștigând-o în 2001, și care arată că are forța unui tăvălug ce strivește tot în cale.

 • Barcelona va juca ce-a de-a șasea semifinală consecutivă, premieră în istoria Ligii Campionilor.
 • Real Madrid joacă ce-a de-a treia semifinală de Liga Campionilor de când îl are antrenor pe Jose Mourinho. Cu Vincente del Bosque antrenor, Real Madrid a atins de patru ori această fază a competiției.
 • 24 de semifinale a jucat până acum Real Madrid în Liga Campionilor, față de cele 15 jucate de Bayern, 14 de Barcelona și 4 de Borussia Dortmund.
 • O singură dată s-au întâlnit Bayern și Borussia în Liga Campionilor, în sezonul 1997-1998, atunci când câștig de cauză a avut echipa din Dortmund.
 • O semifinală sau finală între Borussia și Barcelona ar fi o premieră în Liga Campionilor, cele două formații neîntâlnindu-se până acum în aeastă competiție. S-au întâlnit însă în Supercupa Europei din 1997, câștigată atunci de catalani, scor 1-1 tur, 2-0 retur.
 • Așadar, în cazul în care perechile nu vor fi între echipe din același campionat, vom avea un duel iberico-german, ceea ce în cazul celor de la Real Madrid nu poate provoca decât frisoane, dat fiind că echipa din capitala Spaniei nu a obținut decât o singură victorie din ultimele 23 de meciuri jucate pe tărâm german. Ultima victorie a celor de la Real Madrid in fața echipelor germane datează din 2001 atunci când a invins acasă la Bayer Leverkusen, sor 2-3.
 • 13 semifinale a jucat Real Madrid având ca rivală o echipă germană, fiind eliminată în șapte ocazii.
 • Barcelona nu mai pierde în fața nemților din 1998, an în care a pierdut cu Bayern Munchen ambele meciuri din grupe. De atunci, toate echipele germane care au înfruntat Barcelona au sfârșit prin a fi învinse, ultima dintre ele, Bayer Leverkusen sezonul trecut, scor 1-7.

Cine cu cine? Tragerile la sorți vor avea loc vineri la ora 13:00.

Articolul precedentStart in cursa de trei zile Vuelta a Castilla y Leon
Articolul următorSurpriza FC Basel, Chelsea, Benfica și Fenerbahce, în semifinalele Europa League!

1 COMENTARIU

 1. Iata un bilant al celor patru in meciuri directe in Champions League:

                           
  Dortmund cu  Bayern ……..  1 victorie 1 egal  0 infrangeri
                  cu Barcelona …..  0  – 1  – 1
                  cu Real Madrid …  1 –  3  – 2
                                         
  Bayern  cu  Dortmund……….0  –  1  – 1
                cu Barcelona ……..  3  – 2   – 1
                cu Real ………. ….. 11 –  2  – 7
                                         
  Barcelona  cu  Dortmund …..   1 – 1  – 0
                   cu Bayern …….   1  – 2  – 3
                   cu Real …….  ..  2  – 3  – 3
                                         
  Real  cu  Dortmund ……..  2 – 3 – 1
                cu Bayern ……….   7  – 2 – 11
                cu Barcelona …….   3 – 3  – 2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here