Gerard Houllier a explicat de ce Messi a câștigat pe merit Balonul de Aur de la Mondial

1
2511
foto: ynaija.com
foto: ynaija.com

Imediat după decernarea titlului de cel mai bun jucător al Mondialului (Balonul de Aur) lui Messi, întreaga suflare fotbalistică a lumii s-a arătat suspcioasă privind corectitudinea acordării acestui trofeu decarului argentinean. Printre aceștia s-a numărat și Maradona care a spus că Messi nu merita acest trofeu. Până și președintele FIFA, Sepp Blatter a recunoscut ca a fost surpins de această decizie a Grupului Tehnic de Studiu FIFA.

Într-un articol apărut în cotidianul francez Le Monde, Gerard Houllier, fostul manager de pe Anfield, în prezent membru al Grupului Tehnic de Studiu din cadrul FIFA, a declarat că Messi a câștigat pe merit titlul de cel mai bun jucător al Campionatului Mondial. Houllier a explicat pe larg care au fost motivele pentru care Messi a fost desemnat cel mai bun jucător de la Mondialul din Brazilia:

„Înțeleg că este surprinzător deoarece lumea își amintește doar repriza a doua făcută de Messi din finală. Noi, cei din comisie am luat în considerare toate meciurile și am hotărât că a fost cel mai important jucător al echipei sale. A ajuns în finală, fiind una dintre condițiile pe care un jucător trebuie să le îndeplinească pentru a câștiga trofeul.

În plus, Messi a fost mai mult decât decisiv în primele patru partide. În semifinala împotriva Olandei, când s-a ajuns la loviturile de pedeapsă, a executat primul și a marcat. De asemenea, analiza a ținut cont de faptul că a fost căpitanul unei echipe unite. O echipă care a jucat bine împreună. Acest lucru nu l-am mai văzut de mult timp în echipa Argentinei. A fost mai mult decât jucătorul cheie al echipei. Pentru mine, merită indubitabil Balonul de Aur pentru că și-a condus echipa în finală.”

Despre Messi – Balonul de Aur de la Mondiale am mai scris aici!

Articolul precedentFUNNY: Deulofeu face mișto de Cristiano Ronaldo după revenirea la Barcelona
Articolul următorLa 30 de ani, căpitanul Germaniei, Lahm și-a anunțat retragerea de la națională

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here