Fotbalul românesc, o sursă continuă de second-hand către Europa!

0
1200

MARIUS ALEXEFaptul că Liga 1 este una dintre cele mai corupte, mizerabile și încărcate de neprofesionalism întreceri din fotbalul european reprezintă o realitate recunoscută de orice individ care beneficiază de cel puțin un gram de creier. Pe de altă parte, dacă ne uităm în gura unora dintre conducătorii acestui sport de la noi, cum a fost de exemplu ”răposatul” Mitică de la Ligă, la noi sunt numai scule. X face 10 milioaneY face 20, iar Z, dacă nu era român, făcea 40. E adevărat că l-am avut pe Chiricheș vândut cu 8-9 milioane, însă asta e doar o picătură de apă în deșert. Tot o picătură e și Alex Maxim, a doua. Și iarna asta am văzut ghiocei și pomi înfloriți, dar primăvara tot în martie-aprilie vine. Așadar, haideți să renunțăm să ne mai uităm în gura unor oameni cu cap în loc de umbrelă.

Pentru a realiza faptul că Liga 1 nu este o sursa de diamante, ci doar un loc din care pleacă rumeguș umed, haideți să vedem ce au făcut ultimii jucători ”de mare valoare” din campionatul intern care au plecat afară, în campionate puternice.

Dan Nistor, de la Pandurii la Evian și iar la Pandurii!

De departe unul dintre cei mai buni mijlocași din țară (dar ce țară!!), ”pandurul” Dan Nistor s-a dus într-un campionat puternic, acolo unde nu a confirmat nicio secundă. Și atenție, nu s-a dus la o echipă de top, nici măcar la una medie, ci la o adunătură de desculți care beau apă minerală în loc de Napoleon: FC Evian Thonon Gaillard. Un meci la echipa a doua a clubului și șase la prima, însă mai mult rezervă intrată pe final, Nistor a confirmat așa de mult că a ajuns să facă o cale întoarsă de zile mari către Târgu Jiu.

Aurelian Chițu, de la Viitorul la Valenciennes și apoi împrumut la PAS Giannina!

Pe 19 mai, în Ghencea, Aurelian Chițu umilea de unul singur o echipă Steaua mai omenoasă ca niciodată. Ok, o umilea într-un blat jegos și ordinar, ce s-o mai ascundem după Rege. În fine, să revenim. Lăsând la o parte mizeria Gigi-Gică, Chițu fusese oricum un jucător excelent pentru o echipă ca Viitorul și înainte acel 2-5. Drept dovadă, imediat după finalul sezonului acesta a ajuns în Ligue 1, la Valenciennes. Odată ajuns aici, ghiciți ce s-a întâmplat ? Exact: caz similar cu Nistor. Deși juca tot la o echipă de drujbari, fostul ”viitorean” nu a reușit să arate ca un fotbalist și a fost împrumutat, chiar azi, la o echipă cu nume de muiere, PAS Giannina, un fel de FC Jeana pe românește.

Marius Alexe, de la Dinamo la Sassuolo și înapoi!

Împrumutat, neîmprumutat, dat pe doi saci de Pedigree, nu contează, cert e că Alexe, un jucător onorabil din România, a ajuns la o codașă din Serie A. Speranțele erau mari: măcar titular, dacă nu și golgheter. Rezultatul: bancă, 4 minute, bancă, 3 minute, bancă, bancă, bancă, bancă, nbancă…

Constantin Nica, de la Dinamo la Atalanta!

Fundaș de clasă la Dinamo, Nica a ajuns la Atalanta la finele sezonului trecut și se părea că în sfârșit găsește și naționala un fundaș dreapta veritabil. Din păcate, Nica a jucat doar în două partide în Serie A, dintre care într-un a fost eliminat. Tot adevărat e și faptul că acesta are doar 20 de ani și mai poate munci pentru un loc de titular. Încă n-a fost împrumutat, așa că haideți să sperăm…

Gicu Grozav, de la Petrolul la Terek și apoi pauză!

Favorit de Pițurcă și în somn, vârful Petrolului pleca din țară cu gânduri mari. Odată ajuns în Rusia a descoperit că nu prea mai e fotbalist. Patru meciuri și apoi absențe pe bază rulantă din lot sunt rezultatul unui traseu dezastruos, la o echipă la fel de catastrofală.

Paul Papp, de la Vaslui la Chievo și împrumut la Astra!

Update! Paul Papp a semnat cu Astra de la Giurgiu, împrumut! Așadar, Cyril va juca cu ghetele murdare de acum înainte!

De când a ajuns în Serie A, fostul fundaș al Vasluiului și component frecvent al echipei naționale a evoluat extrem de rar, iar atunci când a jucat s-a marcat numai de lângă el. Acum e încă în Italia, însă nu se știe ce ghete lustruiește. Poate ale lui Cyril.

Lista celor care au ”eșuat” în Europa așa cum ar eșua ”probabil cel mai tare realizator” într-o piscină este fără sfârșit. Lăsați un comentariu dacă mai aveți ”favoriți” second hand!

Articolul precedentSimona Halep în top 10 WTA, Sorana Cîrstea se îndepărtează de top 20!
Articolul următorCocodrilos Sports Park, Caracas, Venezuela

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here