Fotbalul din birouri

0
2798

rapid u cluj retrogradate

Rapid, U Cluj și CS Severin nu au primit licența pentru sezonul viitor de Liga 1 și conform regulamentului, sunt retrogradate. Cel puțin asta ar trebui să se întâmple dacă regulamentul respectiv se respectă și are vreun rost. Toată atenția de îndreaptă bineînțeles spre Rapid și U Cluj pentru că, să fim serioși, pe cine interesează CS Severin? Oricum severinenii retrogradează, și cu licență și fără licență pentru că, cel puțin în momentul de față se află pe un loc retrogradabil  Se pune problema doar celor două formații de tradiție din fotbalul românesc pentru care Divizia B nu le este străină. Nu cred că s-ar fi pus astfel de probleme dacă în locul celor două echipe s-ar fi aflat Ceahlăul și Gaz Metan de exemplu. Sunt sigur că pentru cele două pe care tocmai le-am amintit, nu s-ar fi schimbat regulamentul.

De ce se încearcă schimbarea regulamentului tocmai acum și nu acum câțiva ani când a început nebunia licențelor? Mai țineți minte ce s-a întâmplat cu Universitatea Craiova, Poli Timișoara sau FC Argeș? Pentru ele de ce nu s-a schimbat regulamentul?

Care e problema dacă Rapid și U Cluj vor juca un sezon (sau mai multe) în liga a doua? Cum se face că unele echipe sunt mai favorizate decât altele? De fapt e vorba despre România și atunci explicația vine de la sine.

S-a întâmplat unor echipe mult mai importante din lume decât Rapid și U Cluj. Aduc aici aminte de Juventus Torino (să nu se facă vreo confuzie) și Glasgow Rangers. Exemplele astea îmi vin acum în minte, dar mai sunt și altele.

Articolul precedentLiga 1, etapa a 31-a! Rapid retrogradează din Liga 1, Dinamo dispare din fotbal!
Articolul următorNeymar, pentru al doilea an consecutiv, cel mai comercializabil sportiv al planetei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here