Fotbalul despre care nu se vorbeste

0
506

Kaba Diawara
Kiki Musampa, Wooter, Bonnefoi, Lamine Sakho sau Diawara. Sunt câteva din sutele de nume care completeză celalaltă față a fotbalului european. O față săracă, contrastul perfect pentru luxul pe care și l-au permis nume ca Cristiano Ronaldo, Kaka, Diego sau Lucho Gonzalez aflați pe privilegiata poziție de își elege destinul, și nu oricum, ci pe bani mulți.

În timp ce Real Madrid cumpără Baloane de Aur, foști finaliști de cupe europene stau în șomaj sperând să își găsească loc de muncă, mulțumiți chiar și cu un salariu anual echivalent al celui câștigat de Ronaldo într-o săptămâna.

Exact asta s-a întâmplat și în week-end-ul 11-12 iulie la Cannes, acolo unde 113 fotbaliști șomeri din Olanda, Franța, Danemarca, Elveția, Portugalia și Slovenia au participat la un turneu organizat de Sindicatul Internațional al Fotbaliștilor, turneu ce are scopul de a le găsi echipă jucătorilor fără contract. În fața impresarilor veniți în căutare de marfă reciclată și ieftină și-au dat întâlnire jucători printre care au putut fi vazuți:

Wooter, finalist al Ligii Campionilor cu Ajax în 1996. De atunci a mai jucat în campionatele din alte șase țări.

Miguel Garcia, fost internațional portughez, el a marcat golul care a calificat-o pe Sporting în finala Cupei UEFA din 2005.

Bonnefoi, portar francez în vârstă de 25 de ani, timp de patru ani rezerva lui Buffon la Juventus Torino.

Lamine Sakho, jucător al naționalei Senegalului pentru care a jucat de 57 de ori, trecut pe la cluburi ca Lens, Girondines Bordeaux sau Leeds.

Kaba Diawara, atacant puternic, trecut pe la Arsenal, Blackburn sau Olimpique Marseille.

Kiki Musampa, un alt jucător format la Ajax, ulterior trecând pe la cluburi precum Atletico Madrid, Manchester City sau Trabzonspor.

Nu știm încă dacă a fost prezent vreun impresar român la Cannes.

Articolul precedentJocuri de fotbal: Cine este jucatorul?
Articolul următorAC Milan a început pregatirea de vara. Ronaldinho zambeste din nou

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here