Fotbal feminin/Champions League:Succese ale echipelor gazda

0
1283

Partidele disputate miercuri au adus pe toata linia victorii ale echipelor gazda dar calificarea nu este decisa probabil decat in cazul marii favorite, castigatoarea trofeului in ultimii doi ani, Olympique Lyon. Intradevar, echipa franceza cu majoritatea jucatoarelor din echipa cocosului galic au facut din nou o demonstratie de fotbal.

FC Arsenal – Torres Calcio 3-1 (1-0). Intalnirea disputata dupa-masa pe Meadow Park a fost mai apriga decat se astepta, echipa italiana dand o replica neasteptata. Diferenta dintre cele doua echipe au realizat-o jucatoarele de exceptie din echipa engleza cum sunt Kelly Smith, Ellen White si Emma Byrne. Au marcat: K.Smith (23), J.Nobbs (49) si K. Little (63), respectiv S. Maendy (71). Jocul a fost condus de arbitra din Bundesliga, Bibiana Steinhaus.

Olympique Lyon – WFC Malmö 5-0 (2-0). Jocul de pe Stade de Gerland a fost la discretia campioanei franceze care a dominat clar inscriind un numar de goluri care o feresc de orice surpriza in intalnirea retur. Din nou Necib, Abily, Bompastor, Georges au fost printre cele mai bune nu numai prin angajament dar si prin calitatile tehnice aratate. Golurile au fost realizate de: E. Thomis (18), L. Schelin (24,62), C. Abiliy (71) si L. Necib (89). A arbitrat: Esther Staubli (SUI).

VfL Wolfsburg – FC Rosianka 2-1 (2-0). Meci greu pentru ambele echipe pe Volkswagen-Arena, ninsoarea impiedicand un mai bun control al balonului ca si fluiditatea actiunilor ofensive. Gazdele au dominat clar prima repriza reusind sa marcheze prin Alexandra Popp (3) si  Martina Müller (32). Imediat dupa pauza, Josephine Henning (46) a inscris in proprie poarta permitand echipei ruse sa astepte returul in conditii favorabile datorita golului obtinut in deplasare. Prin eliminarea in minutul 43 a jucatoarei Olesya Masina echipa oaspete a jucat o repriza intreaga in inferioritate numerica. Prezenta romaneasca la acest meci prin arbitra Cristina Dorcioman.

Juvisy Essonne – FC Göteborg 1-0 (1-0).A doua reprezentanta a Frantei in competitie a avut un joc greu in fata unei echipe suedeze cu multa experienta intenationala. Cele patru suturi pe poarta expediate in prima repriza s-au soldat cu golul marcat de Machart (17). In rest putine reusite ofensive si un rezultat final care deschide sanse de calificare echipei scandinave. A arbitrat: Christine Baitinger (GER).

Partidele retur au loc peste o saptamana.

Semifinalele vor avea loc la 13/14 aprilie (tur) si la  20/21 aprilie (retur), tragerea la sorti stabilind urmatoarele perechi:

Arsenal/Torres – Wolfsburg/Rosianka 

Lyon/Malmö – Essonne/Göteborg 

Finala se disputa la 23 mai la Londra.

G.L. Neamtu  

 

Articolul precedentVictorii pentru Halep,Begu şi Hănescu în turul inaugural de la Miami, înfrângere pentru M. Niculescu
Articolul următorSelecția lui Pițurcă, mândrie sau dovada că jucăm la noroc ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here