Rivalitatea de decenii dintre echipele feminine ale Germaniei si USA este binecunoscuta. La toate marile competitii ele se intalnesc de regula in finala dar si disputele amicale sunt numeroase. Bilantul celor 32 de partide de pana acum este net favorabil sportivelor americane cu 20 de victorii, 7 meciuri s-au incheiat la egalitate, iar jucatoarele germane au castigat (doar) de 5 ori. De notat ca Germania nu a mai invins USA de 10 ani, iar octombrie cele doua intalniri desfasurate in USA s-au incheiat la egalitate 1-1 si 2-2 ! Interesant este si faptul ca la capitolul performante Germania are mai multe titluri la activ decat USA.

Dupa succesul USA la Cupa Algarve cu 2-0, cele doua formatii s-au confruntat din nou intr-un amical vineri seara pe noul stadion de la Offenbach in fata a 16 090 spectatori. A fost un joc foarte bun, asa cum ne-am obisnuit cu o evolutie spectaculoasa a scorului. Americancele au condus cu 2-0 si 3-1 dar gazdele au gasit in final resurse sa egaleze, partida incheindu-se cu un echitabil 3-3. Din nou cateva jucatoare au incantat prin prestatia lor, este vorba de Angerer, Bartusiak, Marozsan, da Mbabi, Rampone, Rapinoe, Morgan si Wambach.

Au marcat in ordine: Wombach (47),  Rapinoe (55),  Kulig (63),  Morgan (71),  da Mbabi (84, penalti),  Mittag (86).

Arbitra Christina W. Pedersen (Norvegia) a condus formatiile:

Germania: Angerer – Maier, Wensing, Bartusiak, Peter (57 Schmidt) – Kessler, Kulig –  Bresonik  (60 Mittag), Marozsan (88 Popp), Behringer (46 Faisst) – Okoyino da Mbabi.

USA: Barnhart – Dunn, Rampone, Engen, Mewiss – Boxx –  Cheney, Rapinoe, O´Reilly (77 Heath) – Wambach (79 Leroux), Morgan.

Fußball Länderspiel Frauen  Deutschland vs. USA

G.L. Neamtu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here