Fotbal din altă lume! Samoa Americană a reuşit să obţină primele puncte din istorie!

0
1547
fifa.com

Reprezentativa naționalei de fotbal a statului Samoa Americană este una dintre cele mai slabe echipe de fotbal din lume. Doar numărul golurilor primite face diferența între ultimele echipe din clasamentul FIFA World Ranking acolo Samoa Americană se bate din greu cu Andorra, Montserrat, Samoa și San Marino. Este echipa care a suferit cea mai drastică înfrângere din toate timpurile într-un meci internațional (preliminarii Oceania pentru mondialul din Korea și Japonia 2002). Pe 11 aprilie 2001, Australia a marcat de 31 de ori în poarta samoezilor americani stabilind două recorduri mondiale: cea mai mare diferență de scor într-un meci de fotbal internațional și marcarea a 13 goluri de către un singur jucător într-o singură partidă de nivel internațional (13, Archie Thompson).

Rezultatele din campaniile de calificare la ultimele mondiale:

Campania din 2002:

Samoa Americană 0-13 Fiji
Samoa Americană 0-8 Samoa
Samoa Americană 0-31 Australia
Samoa Americană 0-5 Tonga

 

Campania din 2006:

Samoa Americană 0-4 Samoa
Samoa Americană 1-9 Vanuatu
Samoa Americană 0-11 Fiji
Samoa Americană 0-10 Papua Noua Guinee

 

Campania din 2010:

Samoa Americană 1-12 Insulele Solomon
Samoa Americană 0-7 Samoa
Samoa Americană 0-15 Insulele Solomon
Samoa Americană 0-4 Tonga

Bilațul echipei după 3 campanii de calificare este inimaginabil de catastrofal: 12 meciuri jucate în care au reușit să marcheze de doua ori și să primească 129.

(PRIMA) Victorie de poveste!

Samoa Americană a reuşit să câştige pentru prima dată în istorie un meci din cadrul unor preliminarii de cupă mondială învingând marţi cu scorul de 2-1 selecţionata similară a Tongăi. Golurile samoezilor americani au fost marcate de Ramin Ott şi Shalom Luani…

Partida s-a jucat pe terenul J.S. Blatter din Apia în condiții de umiditate ridicată. Meciul a contat pentru prima rundă din campania de calificare pentru mondialul brazilian din 2014, zona Oceania. Ott a prins o zi bună și după o jumătate de oră de joc a speculat o greșeală a fundașilor adverși și a trimis mingea sub transversală, deschizând scorul în mod surprinzător. Shalom Luani a dublat avantajul la jumătatea celei de-a doua reprize înscriind după un lob peste goalkeeperul Felela. Cu două minute înainte de fluierul final, Tonga a reușit să înscrie prin Unaloto Feao și samoezii americani au tremurat bine pe final. Portarul Niky Salapu, veteranul Samoei Americane a reușit să mențină plasa porții intactă deșii adversarii atacau în valuri.

fifa.com

Istoria singurei și celei mai importante victorii din istoria fotbalistică a Samoei Americane a fost scrisă de următorii jucători:

================
Primul 11:
—————————–
1. Nicky SALAPU
2. Jr AMISONE (c)
3. Uasi HELETA
4. Daru TAUMUA
9. Ramin OTT
13. Rambo TAPUI
14. Charlie UHRLE
16. Johnny SAELUA
18. Justin MANA’O
19. Rawlston MASANIA’I
20. Shalom LUANI
================
Rezerve:
—————————–
5. Tala LUVU
6. Roy LUANI
7. D’Angelo HERRERA
8. Casper KURESA
10. Kid BARTLEY
11. Diamond OTT
12. Terrence SINAPATI
15. Gene NEEMIA
17. Natia NATIA
21. Suani UELESE
22. Fitiuta MAIAVA
23. Chin Fu TAASE
================
Antrenor:
—————————–
Thomas RONGEN (Olanda)

(PRIMUL) Egal de poveste!

oceaniafootball.com

Al doilea meci din calificări a înseamnat o altă filă de istorie… primul egal! Samoa Americană a întâlnit astăzi Insulele Cook. În primul meci Insuele Cook a pierdut cu 3-2 în fața Samoei. Cei care au deschis scorul au fost samoezii americani. În minutul 24, Shalom Luani lovește puternic o minge care se scruge în poarta goalkeperului advers, Jamieson și tabela arăta 1-0. Acest scor s-a menținut până în minutul 62 când cei din Insulele Cook au reușit să egaleze printr-o lovitură de cap aparținând lui Tala Tuvu. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic deosebit astfel că Samoa Americană obține primul egal din istorie!

Situația în grupă după două meciuri se prezintă în felul următor:

1. Samoa Americană 4p
2. Samoa 4p
3. Insulele Cook 1p
4. Tonga 1p

Expresia „Nu mai există echipe mici!” n-a fost niciodată mai adevărată!

Articolul precedentAvancronica partidei de debut din etapa a 13-a din Seria A. Udinese sau Roma?
Articolul următorIbrahimovic a ajuns la 100 de goluri marcate în Serie A
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here