Fotbal de Crăciun: Happy Boxing Day

0
361

După câteva zile în care vrei să  te deconectezi de toate, sfârșești prin a îți da seama că o dată ce ai fost mușcat de virusul fotbalului, sfârșești prin a te plictisi atunci când nu se joacă fotbal.

E ok, sărbători de Crăciun alături de cei dragi,  cadouri, mâncare și băutură ( uneori în exces, de parcă zilele astea ar fi ultimele din viața noastră ), premiere cinematografice care de la an la an sunt tot mai pompoase ( totuși, Avatar este un film de văzut ), beculețe peste tot și peste toate ( în momentele se uită total de criză ), mă întorc și dau peste un Dan Petrescu plecat de la Unirea Urziceni. Gata, s-a terminat povestea acestei echipe. Peste doi ani o vedem iar în Liga 2. Singurul care o mai poate salva e Mourinho. Guardiola nu are nici o șansă.

M-am întors după ce am reușit să ies din mahmureala de Crăciun și am dat nas în nas cu The Boxing Day ( Ziua Cutiilor ). Vezi aici rezumatele video complete din Premier League – Etapa 19

Chelsea lasă puncte pe drum iar statistica spune că a câștigat doar un meci din ultimele șapte ( inclus aici meciul fără miză din Liga Campionilor cu Apoel Nicosia și cel din Carling Cup cu Blackburn ) și că din ultimele 15 puncte din Premier League a luat doar șase. Cu atât mai alarmant cu cât toate astea se întâmplă chiar înainte de Cupa Africii, acolo unde îi vor pleca unele piese vitale din echipă.  S-au risipit în vânt toate previziunile  celor care spuneau că Chelsea va câștiga acest titlu fără drept de apel.

Debut cu dreptul al lui Mancini la Manchester City, deși englezii au și sărit pe el după ce l-a ținut rezervă pe galezul Craig Bellamy, considerat a fi cel mai bun jucător al celor de la City în actualul sezon. Presa britanică bănuiește că asta este un fel de avertisement pentru jucătorul care i-a ținut mereu partea fostului antrenor Mark Hughes, mai ales că în locul său a fost titularizat bulgarul Martin Petrov, eterna sa rezervă. După meci, Mancini a spus că nu are nimic cu Bellamy și că doar a  vrut să îl odihnească. Și că sunt prieteni. Debut cu dreptul al lui Mancini deci. Din toate punctele de vedere. Și pe gazon, și în presă. Asta promite.

Liverpool. Noroc cu un cartonaș roșu pe care l-au primit cei de la Wolverhampton prin minutul 53 al meciului,  lucru care i-a permis lui Liverpool să ia toate cele trei puncte.

Chelsea rămâne lider, iar Liverpool e la 12 puncte în spatele său pe locul 7, însă la cinci puncte de locul 4 ocupat de Aston Villa ( care azi, duminică, va juca cu Arsenalul lui Wenger ). Arsenal care poate trece pe locul doi în cazul unui eșec al celor de la Manchester United în deplasarea de la Hull City. The Boxing Day a făcut ceea ce trebuia, a făcut un cadou frumos microbiștilor, și a scos din cutii cel mai frumos cadou posibil: relansarea titlului în Premier League.

Articolul precedentThe Boxing Day
Articolul următorCristiano Ronaldo is a looser!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here