Fostul vice-președinte al Barcelonei a dezvăluit cum a obținut semnătura lui Ronaldo în 1996

0
5132
foto: goal.com
foto: goal.com

Joan Gaspart, fostul președinte al Barcelonei a dezvăluit cum a reușit să-l transfere pe cel mai prolific marcator din urmă cu 20 de ani, Ronaldo Nazario da Lima. Brazilianul avea 20 de ani și juca deja de două sezoane în Olanda la PSV Eindhoven. Detaliile contractului semnat de Ronaldo în 1996 au fost cunoscute încă de când s-a făcut mutarea, însă mai puțin cunoscut este faptul cum catalanii au obținut semnătura brazilianului. Suma transferului lui Ronaldo de la PSV pe Camp Nou a reprezentat un record absolut al vremii, 19,5 milioane de dolari.

Barcelona își arătase intenția de a-l transfera pe tănărul Ronaldo de ceva vreme iar după mai multe discuții cu oficialii clubului olandez, aceștia nu mai erai siguri că vor să-și vândă jucătorul. Vice-președintele catalanilor din acea vreme, Joan Gaspart a trebuit să meargă tocmai la Miami, în SUA pentru a negocia, doarece reprezentanții echipei PSV se aflau cu echipa națională a Brazilia, Ronaldo fiind convocat.

Chiar dacă Gaspart se înțelesese cu oficialii PSV-ului, înțelegerea întâmpina însă probleme. Barcelona trebuia să obțină și acordul jucătorului. Ronaldo era în cantonament cu naționala Braziliei iar accesul către camera lui era aproape imposibil. Trebuia mai întâi să treci de două gărzi de corp. Bineînțeles că Gaspart nu a avut nicio să treacă de cele două gărzi.

„Am întâlnit un ospătar spaniol în hotel care mi-a împrumutat hainele lui, mi-a dat o tavă și o stică de Coca-Cola.” Gaspart a plecat spre camera lui Ronaldo deghizat în ospătar, țănând o tavă și o sticlă de cola. „Am salutat găzrile de corp și le-am zis că unul dintre oaspeții hotelului a cerut o băutură răcoritoare. De data asta m-au lăsat să trec. Am bătut la ușa lui Ronaldo și mi-a deschis chiar el. A semnat contractul chiar acolo, pe pat.”

Foto: dailymail.co.uk

Transferul record de la PSV la Barcelona a fost anunțat a doua zi iar Ronaldo a făcut unul dintre cele mai bune sezoane ale sale: 49 de partide – 47 de goluri marcate. Sezonul următor, Ronaldo a fost transferat de Inter Milano.

Articolul precedentCele mai tari goluri din Eredivisie
Articolul următorDe ce este Premier League cea mai importantă ligă fotbalistică de pe mapamond?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here